Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich uit over de flanken van de wereldberoemde Galibier. Het gevarieerde skigebied is natuurlijk al een belangrijke reden om hier een wintersport te boeken. Er zijn echter ook nog andere aspecten die een rol spelen bij het bepalen van de locatie van je wintersportvakantie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de verblijfsmogelijkheden. Hoe zit dat eigenlijk in Valloire? Welke mogelijkheden zijn er hier om te overnachten en hoe zit het met de prijzen? En zijn er nog belangrijke dingen om op te letten? Hieronder wordt het besproken!

Valloire

© Commons.wikimedia.org

Appartementen
Vast staat in ieder geval dat er in Valloire tal van mogelijkheden zijn om te verblijven. Alles draait hier om toerisme, zowel in de zomer als gedurende het wintersportseizoen. Er zijn bijvoorbeeld heel veel verschillende appartementen in het bergdorpje te vinden die perfect geschikt zijn om gedurende een wintersportvakantie in te verblijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gedeelte van een huis of een volledig appartementencomplex. De appartementen in Valloire zijn erg divers waardoor er voor ieder reisgezelschap wel een geschikt verblijf te vinden is. Er zijn appartementen voor kleine groepen van drie of vier personen maar ook grotere varianten die door één of zelfs meerdere gezinnen kunnen worden gehuurd.

Huizen
Niet iedereen verblijft graag in een appartement tijdens een wintersportvakantie in Valloire. Gelukkig is dat niet noodzakelijk. Er zijn namelijk meer dan genoeg andere mogelijkheden om te verblijven. Zo is het huren van een volledig vakantiehuis of chalet een mogelijkheid. Ook deze vakantiehuizen lopen qua bezettingsgraad erg uiteen. Er zijn kleine en gezellige huisjes die geschikt zijn voor 4-6 personen, maar ook grotere huizen waar tot wel twaalf bedden te vinden zijn. Er zijn luxe huizen die van alle gemakken voorzien zijn en bijvoorbeeld beschikken over een jacuzzi. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een eenvoudige woning. De keuze in Valloire is zeer uitgebreid!

Hotels

© Wintervakanties.be

Hotels
Niet iedereen verblijft graag in een appartement of woning tijdens hun wintersportvakantie. Sommige mensen worden, buiten het skiën om, graag verwend zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te doen. In dat geval is een hotel natuurlijk de beste optie. In Valloire zijn er meer dan genoeg hotels te vinden, waardoor het mogelijk is om te kiezen welk hotel het beste bij het reisgezelschap past. Het is wel aan te raden om op tijd te boeken omdat de hotels in dit populaire skioord snel volgeboekt zijn.

Goedkoop
Het bijzondere van de accommodaties in dit bergdorp is dat ze relatief goedkoop zijn, zeker wanneer dat vergeleken wordt met de andere skiresorts in Frankrijk. Zowel appartementen, huizen als hotels hanteren hier behoorlijk gunstige prijzen, waardoor het een geliefde bestemming is onder veel wintersporters. Op tijd boeken is dan ook in alle gevallen aan te raden. Overigens is het ook verstandig om goed op de locatie van het verblijf te letten. Hoewel er altijd wel een skilift in de buurt is, is het in sommige gevallen een eindje lopen en dat vindt niet iedereen even fijn.