Wintervakantiemogelijkheden in Oostenrijk

Oostenrijk is een waanzinnig populair vakantieland. Vooral in de winter en het voorjaar trekken er vanuit de rest van Europa duizenden mensen naar dit land. Een wintervakantie naar Oostenrijk dien je dan ook ruim op tijd te boeken. Er zijn namelijk tal van mensen die hier ook heen willen en voor je het weet heb je niet zoveel keuze meer. Maar wat zijn dan eigenlijk de wintervakantiemogelijkheden in Oostenrijk?

Snowboard

© Pixabay.com

Wintersport, wintersport en nog eens wintersport
Natuurlijk draait tijdens een wintervakantie in dit land alles om de wintersport. Verspreid over Oostenrijk zijn tal van verschillende wintersportgebieden te vinden. Het is dan ook de ideale bestemming wanneer je wil leren skiën, snowboarden of een andere wintersport wil beoefenen. Maar ook als je het al kan, is er in Oostenrijk meer dan genoeg uitdaging te vinden.  Het fijne is dat alle pistes en skigebieden in Oostenrijk behoorlijk verdeeld zijn over het hele land. Je kunt dus eigenlijk overal in het land verblijven en er zal vrijwel altijd een wintersportgebied in de directe omgeving te vinden zijn.

Er is nog veel meer te beleven!
Overigens bestaat een wintervakantie in Oostenrijk echt niet alleen maar uit skiën en snowboarden. Er zijn namelijk nog veel mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van rodelen of mooie tochten maken door het winterse landschap? Er zijn namelijk heel veel verschillende wandelroutes te vinden in de Alpen, maar ook wanneer je liever over wat vlakkere gedeeltes wandelt, is dat prima. Let er wel op dat bepaalde routes in de winter niet bereikbaar zijn in verband met de sneeuwval of dat ze gesloten zijn vanwege het risico op eventuele lawines. Zorg daarom altijd dat je weet wat je doet én waar je heen gaat.

Wenen Oostenrijk

© Pixabay.com

Cultuur in Oostenrijk
Wanneer je de cultuur van dit land wil leren kennen, is een wintervakantie een hele goede optie. Oostenrijk heeft een unieke en bijzondere cultuur die in de koudere maanden van het jaar nog veel meer tot uiting komt. Wanneer je hier een wintervakantie doorbrengt, kun je de meest idyllische en bijzondere dorpjes bezoeken. Vaak heerst er een echte winterse sfeer en er zijn in Oostenrijk ook ontzettend veel verschillende wintermarkten en kerstmarkten te vinden. Er worden hier tal van authentieke Oostenrijkse producten verkocht en daarnaast geniet je natuurlijk volop van de volksmuziek die het land kenmerkt.

Geniet van het eten en drinken
Ook over eten en drinken hoef je je geen zorgen te maken wanneer je op wintervakantie naar Oostenrijk gaat. Geniet van specialiteiten waarbij vlees vaak een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke Wienerschnitzel of Kaiserschmarrn. Ook worden er in het land de lekkerste bieren geschonken of geniet je tijdens een wintervakantie van een warme Glühwein om wat bij te komen van de koude rond je heen.

Denk eraan dat je voor Oostenrijk een tolvignet nodig hebt, als je met de wagen wil reizen. Via deze Belgische site vind je alle informatie hierover.