Wintervakantiemogelijkheden in Duitsland

Ga je het liefste in de winter op vakantie? Dan kun je natuurlijk naar de andere kant van de wereld vliegen. Het is echter ook mogelijk om een wintervakantie in Europa te boeken. Duitsland behoort dan natuurlijk tot de meest favoriete bestemmingen. Als één van de grootste landen in Europa is er hier van alles te beleven, ook in de winter. Maar wat zijn dan eigenlijk de mogelijkheden van een wintervakantie in Duitsland?

Winterberg Duitsland

© Pixabay.com

Wintersport
Wil je op wintersport? Dan denken veel mensen in eerste instantie aan bestemmingen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Toch is Duitsland ook een geweldig land wanneer je op wintersport wil. Er zijn tal van wintersportgebieden te vinden. Winterberg is het meest nabijgelegen gebied. Wanneer je wat verder naar het oosten gaat zijn er in Duitsland echter nog veel meer skigebieden te vinden. Wel is de sneeuwzekerheid van deze gebieden niet altijd gegarandeerd, al valt er de laatste jaren vrijwel iedere winter genoeg sneeuw om te kunnen skiën of snowboarden. Bovendien zijn er met de moderne technische middelen genoeg mogelijkheden om zelfs bij weinig sneeuw goed te kunnen wintersporten.

Wandelen
Overigens zijn bekende wintersporten als skiën en snowboarden niet het enige dat je als toerist kunt ondernemen tijdens een wintervakantie in Duitsland. Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden. Het winterse landschap van Duitsland nodigt je uit om de meest bijzondere wandelingen te maken. Zeker wanneer je ook nog eens bedenkt dat Duitsland beschikt over een enorme diversiteit wanneer het om de natuur gaat. Deze twee aspecten met elkaar gecombineerd zorgen ervoor dat je tijdens je wintervakantie geweldige wandelingen door de natuur kunt maken. Dat is overigens een behoorlijk verschil met ’s zomers, aangezien het winterse landschap weer een heel ander zicht geeft en het wandelen op zichzelf natuurlijk ook anders maakt.

Milieusticker Duitsland

© Wikipedia.org

Milieusticker Duitsland
Duitsland houdt de laatste jaren veelvuldig rekening met het milieu. Zo zijn er verschillende Duitse steden met een milieuzone ofwel umweltzones te vinden. Met deze maatregel wil men de luchtverontreiniging terugdringen. Er zijn verschillende regels in deze zones. Auto’s worden op basis van hoeveel ze vervuilen ingedeeld in drie categorieën. Je kunt een groene sticker krijgen waarmee je altijd toegang tot de verschillende steden hebt. Met een oranje sticker heb je beperkte toegang en met een rode sticker mag je helemaal nooit in deze milieuzones komen. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor een benzineauto die ouder is dan 1993 of een dieselauto ouder dan 2006. Hoe schoner je auto, hoe groter de kans dat je een oranje of zelfs groene sticker krijgt.

Duitse steden met een milieuzone
Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten welke Duitse steden over zo’n milieuzone beschikken. Het gaat vooral over grote steden als Berlijn, Frankfurt Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Hannover. Er zijn echter nog veel meer steden en drukke verkeerspunten te vinden die geregistreerd staan als milieuzone. Bekijk hier de volledige lijst van Duitse steden met een milieuzone.