Wintervakantie in Portes du Soleil biedt uitdaging voor jong en oud

Les Portes du Soleil ligt deels in Frankrijk en deels in Zwitserland en is een van de grootste skigebieden ter wereld. Tussen Les Gets in Frankrijk en Champéry in Zwitserland ligt een kleine 600 kilometer piste. Het weidse uitzicht nodigt uit tot het maken van tochten en het is er minder guur weer dan in andere skigebieden in Frankrijk.

Les Portes de Soleil

© Pixabay.com

De pistes van Les Portes du Soleil

In Les Portes du Soleil kun je tijdens je wintervakantie in meerdere dorpen en zelfs in meerdere landen skiën. Er liggen voornamelijk veel rode en blauwe piste, maar de pistes die bekendstaan als ‘Le Mur Suisse’ en ‘La Coup du Monde’ bieden meer dan genoeg uitdaging voor de vergevorderde skiër. In totaal ligt er in het skigebied 37 kilometer aan groene pistes en 123 kilometer aan blauwe pistes voor beginners, 350 kilometer aan rode pistes voor gevorderden en 70 kilometer aan zwarte pistes voor vergevorderden. Let wel dat niet alle deelgebieden met elkaar in verbinding staan, dus af en toe zul je een skibus moeten nemen naar de volgende piste.

Wintersporten in een authentieke omgeving

Les Portes du Soleil heeft een authentieke uitstraling, wat bijdraagt aan de gemoedelijke sfeer tijdens je wintervakantie. Je accommodatie hier bevindt zich niet in hoge gebouwen maar in een van de knusse chalets. Hoewel Avoriaz hierop een uitzondering vormt, voelt ook dit dorp gemoedelijker aan dan vele andere Franse skidorpen met betonnen hoogbouw. Je kunt hier dan ook prachtige skitochten van dorp tot dorp maken. Hier hoef je zelfs geen vergevorderde skiër voor te zijn. In de gezellige hutjes op en rondom de pistes kun je heerlijk eten. Van een traditionele Franse of Zwitserse maaltijd tot internationale gerechten. Er wordt voornamelijk vis, vlees en kaas geserveerd, de specialiteiten in het gebied.

Kindvriendelijk skigebied

© Pixabay.com

Zeer kindvriendelijk wintersportgebied

Het wintersportgebied is enorm kindvriendelijk. Hier vind je naast veel groene en blauwe pistes ook skischolen voor jong en oud. Ieder dorp heeft wel een kinderland en de dorpen Châtel, Les Gets en Morzine zijn voorzien van het kindvriendelijke ‘Famille Plus Montagne’ label. Overdag worden overal activiteiten gehouden voor kinderen van 3 tot 7 jaar oud. Laat ze hun eerste wintersportervaring beleven met de stripfiguren in Avoriaz, bezoek de sneeuwspeeltuin voor het hele gezin in Châtel, de ski-speeltuin met indianenthema in Les Gets, of laat je kinderen genieten in de miniclub van Champéry. Les Portes du Soleil is de ideale bestemming voor een wintervakantie met de kinderen.

Paradijs voor freestylers

De snowboard en freestyle mogelijkheden zijn zeer veelzijdig in Les Portes du Soleil. Hier vind je diverse snow- en funparks verspreid over het skigebied. Ieder met zijn eigen slides, jumps en ramps in allerlei soorten en maten. Wintersporters van verschillende niveau’s kunnen in de snowparks terecht. Ben je een echte freestyler, dan biedt Avoriaz vijf speciale zones met vijf verschillende niveau’s en disciplines. Denk hierbij aan variëteit modus, superpipe, grens-cross en nog veel meer. Ook in Châtel en Champéry kun je terecht in grote funparks vol verschillende uitdagingen. Op zoek naar nog meer vermaak? Probeer ook de zipline bij Fantasticable in Châtel eens waaraan je met 100 kilometer per uur over het landschap vliegt!