Wintersporten in de Beierse Alpen

De meeste mensen die binnen Europa op wintersport gaan, komen al snel uit bij landen als Oostenrijk of Zwitserland. Toch zijn er nog tal van andere landen waar je uitstekend kunt skiën of snowboarden en die uitermate geschikt zijn voor een geweldige wintervakantie. De Beierse Alpen in Duitsland bijvoorbeeld is een uitstekend wintersportgebied met alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie. Er zijn volop faciliteiten, meer dan 600 kilometer aan piste en wanneer je een accommodatie in de directe omgeving zoekt is dat ook helemaal niet zo lastig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit gebied steeds populairder wordt onder wintersporters.

Kindvriendelijk skigebied

© Pixabay.com

Meer dan genoeg piste!
Het allerbelangrijkste bij een wintersportvakantie? Dat gaat meestal niet om de aprés ski mogelijkheden of welke accommodatie je in het wintersportgebied kunt vinden. Het allerbelangrijkste is immers de pistes zelf. Gelukkig zit dat bij de verschillende skigebieden in de Beierse Alpen meer dan goed. In totaal vind je hier, kort op elkaar, ruim 650 kilometer een piste met maar liefst 356 verschillende liften om je te kunnen transporteren. Overigens betreft het heel veel verschillende skigebieden, zodat er altijd wel een bepaald gebied is dat perfect bij je past en waar je een uitstekende vakantie kunt beleven. Wel moet daarbij gezegd worden dat je hier geen megagroot skigebied gaat vinden. Het gaat veelal om kleine gebieden. Het grootste skigebied in de Beierse Alpen is Steinplatte/Winklmoosalm. Hier is 42 kilometer aan piste te vinden met een maximale hoogte van 1860 meter.

Variatie genoeg
Het fijne van al deze verschillende kleine skigebieden is overigens dat je er altijd één uit kunt zoeken die het beste bij je reisgezelschap past. Wanneer je bijvoorbeeld voor het eerst gaat skiën en een wintersportgebied in de Beierse Alpen zoekt, is het verstandig om er één uit te kiezen met veel blauwe pistes. Er zijn echter ook gebieden te vinden met juist veel rode of zelfs zwarte pistes. Is het reisgezelschap behoorlijk divers op dit gebied? Ook dat is geen enkel probleem. Dan zoek je namelijk gewoon een accommodatie in de buurt van meerdere gebieden zodat iedereen een skigebied uit kan kiezen dat bij zijn of haar niveau past. In sommige gevallen geldt een skipas zelfs voor meerdere gebieden, zodat je eenvoudig zelf bepaalt waar je heen gaat!

Hotel Terrassenhof

© TUI.be

Heel veel sfeer
Het draait tijdens de wintersport vanzelfsprekend niet alleen maar om de kwaliteiten van de skigebieden zelf. Ook de sfeer is voor veel mensen van groot belang. Gelukkig hoef je jezelf daar in de Beierse Alpen ook helemaal niet druk om te maken. Het is hier eigenlijk heel de winter wel gezellig met een typische wintersport sfeer. Vooral in de december is er in ieder dorpje of stadje wel een leuke kerstmarkt te vinden. Daarbij zijn er op en rondom de pistes meer dan genoeg mogelijkheden om het tijdens én na het skiën of snowboarden gezellig te maken. Juist de laatste jaren is de sfeer er in deze regio enorm op vooruit gegaan.