Wintersport in Tsjechië

Wellicht is het je al opgevallen in de diverse reisgidsen of in het aanbod online, maar steeds meer mensen besluiten om een wintersportvakantie te boeken in Tsjechie. Het land is zich op dit moment dan ook ontzettend snel aan het ontwikkelen. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare wintervakantie is Tsjechie verreweg de beste optie. Je kunt hier namelijk voor relatief weinig geld een prachtige skivakantie beleven! Over het algemeen liggen de skigebieden op een hoogte tussen de 700 en 1300 meter. De echt hoge toppen ontbreken, maar door de ligging van het land is er toch een behoorlijke sneeuwzekerheid. Je kunt in dit land eigenlijk alle wintersporten beoefenen in het winterseizoen dat van december tot en met april duurt.

© commons.wikimedia.org

Kindvriendelijk
Als we kijken naar de toeristen die Tsjechië bezoeken, lijkt het erop dat vooral families met kinderen in dit land een wintersportvakantie boeken. Dat komt omdat het land uitstekend geschikt is voor een wintervakantie voor families met kinderen. Dat gaat wel ten koste van de vergevorderde skiër die hier wellicht wat minder uitdaging zal vinden dan in andere skigebieden. Er zijn echter tal van faciliteiten voor kinderen zoals speciale oefenruimtes en pistes. Natuurlijk hebben de meeste skischolen een eigen kinderklas waar kinderen met hun leeftijdsgenoten het skiën kunnen leren. Bovendien zijn er ook om de piste en het wintersport heen tal van faciliteiten en activiteiten die op kinderen gericht zijn. De meeste families die hier hun vakantie boeken, maken bijvoorbeeld gebruik van de animatieteams die in vrijwel elk skigebied gedurende het winterseizoen aanwezig zijn. Voor de allerkleinsten is er een opvang mogelijk.

© Pixabay.com

Wintersportgebieden in Tsjechië
Er zijn diverse wintersportgebieden in Tsjechië die jou en je familie een onvergetelijke wintervakantie kunnen bieden. Het Adelaarsgebergte in het noorden van Tsjechië ligt op een hoogte van 1000 meter en is bij uitstek geschikt voor mooie skitochten. Zowel beginnende als gevorderde skiërs kunnen hier een prima wintersportvakantie beleven. De Jesenikeen zijn dan weer erg populair onder degenen die van alpineskiën houden en heeft veel mogelijkheden voor gevorderde skiërs. Er zijn ook kleinschalige en rustige wintersportplaatsen zoals Beskyden. Dit berggebied po de grens met Polen en Slowakije heeft een maximale hoogte van bijna 1400 meter. Als je naar het meest populaire én hoogste wintersportgebied van Tsjechië wil, kom je terecht bij het Reuzengebergte in Noord-Bohemen. De goed onderhouden pistes zijn erg geschikt voor beginnende skiërs en de voorzieningen in dit oord zijn uitstekend. Wanneer je naar het IJzergebergte gaat, ben je in ieder geval verzekerd van sneeuw én goede pistes. Zowel ervaren skiërs als beginnelingen zullen het hier naar hun zin hebben.

Lipnomeer
Wanneer je in Tsjechië op wintersport bent en even een dagje iets anders wil doen dan skiën of snowboarden, is een bezoek aan het Lipnomeer een aanrader. In de winter is dit namelijk de grootste natuurijsbaan ter wereld en zelfs wanneer je zelf niet schaatst is de gezellige sfeer genoeg reden om hier eens een kijkje te nemen als je toch in de buurt bent!