Winterberg: wintersport op een paar uur rijden afstand!

Wanneer je op wintersport wil in Duitsland en vooral niet te veel wil rijden, is een wintervakantie in Winterberg een hele goede optie. Elk jaar weer boeken duizenden mensen een vakantie in het beste en grootste skigebied van het Sauerland. Natuurlijk ben je in dit gebied afhankelijk van de sneeuw, maar dankzij de moderne sneeuwinstallaties is het zelfs tijdens droge periodes mogelijk om te skiën. De laatste jaren is er namelijk ontzettend veel geïnvesteerd in geavanceerde middelen om de pistes zo goed mogelijk te maken. Dat betekent onder andere een uitstekende infrastructuur en de nieuwste liften. Winterberg behoort dan ook tot de meest populaire skigebieden van Duitsland, zeker wanneer je op een korte skivakantie wil gaan.

© commons.wikimedia.org

Het skigebied
Wanneer je op wintervakantie gaat, is het skigebied uiteraard het belangrijkste onderdeel van de vakantie. Winterberg heeft een relatief groot skigebied dat over veel faciliteiten beschikt. Natuurlijk moet je wel beseffen dat het om middelgebergte gaat en dat het dus stukken minder groot en hoog is als de Alpen. Daar moet je dit gebied eenvoudigweg niet mee vergelijken. Grote voordeel van Winterberg is dat het maar een paar uurtjes rijden is met de auto. Dankzij de verschillende skiliften is het mogelijk om een grote skironde te maken die over zeven verschillende bergen leidt. De afdalingen zijn niet enorm lang maar over het algemeen kun je hier prima skiën. Er is op de pistes overigens ook kunstlicht aanwezig waardoor je ’s avonds kunt skiën. Dit is voor veel mensen een unieke ervaring. Dankzij de modernste technologieën kunnen zachte periodes in Winterberg overbrugd worden. Met behulp van sneeuwinstallaties worden er in dat geval namelijk een groot deel van de pistes kunstmatig besneeuwd.

Voor welke typen wintersporters is Winterberg geschikt?
Opvallend is dat zowel beginnende als gevorderde wintersporters een vakantie boeken in Winterberg. De pistes zijn perfect om het skiën of snowboarden te leren. Gevorderden komen er vooral om even lekker te skiën of om alvast de sfeer te proeven van een aankomende wintervakantie. Het is namelijk de ideale locatie om even een paar dagen te gaan skiën. De pistes zijn over het algemeen blauw en rood al zijn er ook meerdere zwarte pistes beschikbaar of groene voor de echte beginnelingen.

© Pixabay.com

Is er nog meer te doen?
In Winterberg vind je de echte typische wintersportsfeer niet alleen op de piste. Er zijn meerdere après-ski hutten en in het winterseizoen is er ook een typische wintermarkt waar je een glühwein kunt drinken of kunt genieten van typische Duitse gerechten terwijl de vrolijke tonen van de Duitse Schlagermuziek je vanzelf optimistisch stemmen. Ook voor andere wintersporten ben je overigens in Winterberg aan het juiste adres. Er is bijvoorbeeld een officiële bobsleebaan waar professionals trainen en daarnaast zijn er ook nog verschillende skischansen te vinden. Ben je meer van het rodelen? Ook dan hoef je niet lang te zoeken. Voor degenen die wat minder spektakel willen, zijn er tientallen kilometers loipen én een langlaufstation beschikbaar.