Waarom Tsjechië een fantastisch wintersportland is!

De populariteit van wintersport blijft maar groeien. Opvallend is dat Tsjechië tot de landen behoort die ontzettend populair zijn als het gaat om wintersport. Terwijl de Alpen toch echt niet in dit land liggen. Maar hoe komt dat dan eigenlijk? Waarom is skiën in Tsjechië zo populair? Hieronder worden vijf redenen gegeven waarom wintersporters graag naar dit land gaan en van de Tsjechische skigebieden houden!

© commons.wikimedia.org

Alles is goed geregeld
Wintersport is groot in Tsjechië, heel groot. Tijdens alle grote internationale toernooien eindigen professionele wintersporters uit het land in de top en winnen ze vaak prijzen. Er vinden in het land bovendien vaak grote wedstrijden plaats. Daardoor is skiën in dit land een verademing vanwege professionaliteit. Alle voorzieningen zijn goed geregeld. Zo kun je gebruik maken van moderne liftinstallaties en zijn alle hulpmiddelen aanwezig om de pistes goed te onderhouden.

Het is goedkoop
In tegenstelling tot veel andere gebieden, is het wintersporten in Tsjechië helemaal niet duur. En dat geldt voor alle onderdelen. Zo kun je voor weinig geld een goede accommodatie huren en is het wintersporten zelf ook niet duur. Verder is het eten en drinken stukken voordeliger dan in andere wintersportgebieden. Voor maximaal 2 euro heb je al een halve liter bier! Wanneer je een geschikte accommodatie zoekt, is er bovendien in de meeste gevallen veel meer keuze.

Kindvriendelijk
Voor kinderen is Tsjechië het ideale land om te leren skiën. Alles in de wintersportgebieden en op de pistes is gericht op families. Daardoor is het voor kinderen de ideale omgeving. Er zijn zelfs specifieke skiparken en afzonderlijke oefenruimten voor de kleinsten onder ons. Bovendien hoeven de kinderen zich buiten de piste om ook niet te vervelen, dankzij het enthousiaste animatieteam dat in vrijwel ieder skigebied aanwezig is. Plezier en leren gaan in de wintersportgebieden van Tsjechië hand in hand!

© Pixabay.com

Het is er altijd gezellig!
Wie aan wintersport denkt, komt natuurlijk automatisch bij apres-ski uit. Gelukkig is dit aspect in Tsjechië ook nadrukkelijk aanwezig. Gezelligheid is er dankzij de vele bars en restaurants in overvloed. Natuurlijk zijn er op de pistes zelf meer dan genoeg eethutjes aanwezig waar je ook een heerlijk drankje kunt nuttigen. Er worden door de meeste skicentra ook nog eens leuke evenementen georganiseerd waarbij muziek, gezelligheid en een drankje de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagde middag of avond.

Veel skigebieden liggen vlak bij grote steden
Een ander groot voordeel aan Tsjechië is dat je jouw wintersport eenvoudig kunt combineren met een stedentrip. Veel skigebieden liggen in de directe omgeving van mooie en grote steden. Wanneer je jouw accommodatie tactisch kiest, is het combineren van een heerlijke skivakantie met enkele culturele uitstapjes zeker mogelijk. Zo vind je op nog geen uur rijden van de hoofdstad Praag Skiareal Moninec ligt skigebied Lipno op ongeveer dezelfde afstand van de prachtige stad Cesky Krumlov. Het combineren van deze twee aspecten is ook ideaal wanneer je met een gezin op wintersport wil, waarvan niet iedereen de piste op gaat!