Vier oudjaar in Reykjavik

Is Nieuwjaar in eigen land ééntonig geworden? Er zijn tal van andere opties om het nieuwe jaar in te luiden. Wat dacht je van een trip naar IJsland terwijl je geniet van een zeer indrukwekkende vuurwerkshow. Zuiderhuis organiseert namelijk unieke citytrips naar dit noordelijke land om het nieuwe jaar spetterend in te zetten. Geniet vijf dagen lang van de hoogtepunten van het land en vier oud en nieuw zoals je dat nog nooit gedaan hebt! Wacht trouwens vooral niet te lang met boeken, want deze trip is ongelooflijk populair!

© Zuiderhuis.be

Unieke vuurwerkshow
Natuurlijk is oudejaarsavond ontzettend gezellig als je met al je familie en vrienden bij elkaar bent. Wanneer je dit altijd in hetzelfde land of op dezelfde plaats doet, wordt het op een gegeven moment wel meer van hetzelfde. Door oudejaarsavond in Reykjavik te vieren, gun je jezelf een magische avond die je nooit meer gaat vergeten. Er heerst in deze hoofdstad van IJsland aan het einde van het jaar namelijk een unieke sfeer die je nergens anders vindt. De climax vindt uiteraard plaats om middernacht wanneer je er de spectaculaire vuurwerkshow gaat zien. Als je dacht dat het vuurwerk in onze grote steden als Antwerpen en Gent spectaculair is, kijk je in Reykjavik helemaal je ogen uit! Niet voor niets wordt door velen de vuurwerkshow als het absolute hoogtepunt van de reis van Zuiderhuis naar IJsland gezien.

Het Noorderlicht
Je kunt IJsland niet bezoeken zonder het Noorderlicht te zien. Daarom ga je meteen de eerste dag al per boot op zoek naar dit magische natuurverschijnsel dat helemaal aansluit bij de magie die bij het einde van het jaar hoort. Vanaf de boot heb je overigens ook een prachtig uitzicht over de skyline van de hoofdstad van IJsland. Wanneer je besluit om deze reis te boeken, zul je in vijf dagen tijd alle hoogtepunten van het land kunnen bezichtigen. Daarbij kun je denken aan bijzondere cultuur, maar zeker ook de meest imposante natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Pingvellir Nationaal Park of de talloze warmtebronnen in Haukadalur. Ook bezoek je uiteraard de wereldberoemde Strokkur geiser en de Gullfoss waterval.

© Zuiderhuis.be

Oud en nieuw
De meeste mensen boeken deze reis echter voor oudjaarsdag. Overdag kun je op eigen houtje Reykjavik ontdekken. Cultuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. Tegen half negen in de avond gaan de kunstmatige lichten uit en zie je overal in de stad de kampvuren oplaaien. Dit is een Middeleeuwse traditie die nog steeds in stand wordt gehouden. Er worden rond het kampvuur liederen gezongen en vanaf middernacht barst het vuurwerkspektakel volledig los. Hoewel er geen officieel vuurwerk is, zijn de inwoners van Reykjavik enorm gedreven met het zelf afsteken van vuurwerk. In totaal wordt er op oudejaarsnacht ruim vijfhonderd ton aan vuurpijlen in de lucht geschoten. En daarna is het feest zeker nog niet afgelopen. Het gaat in de vele nachtclubs namelijk gewoon verder! Daarmee is de reis van Zuiderhuis nog niet afgelopen. Op nieuwjaarsdag bezoek je nog een natuurlijke warmtebron voordat je een dag later terug vliegt!