Vier kerstmis onder het noorderlicht!

Natuurlijk kun je er voor kiezen om kerst gewoon thuis te vieren. Het is echter net iets magischer om in een omgeving kerst te vieren waar de magische kerstsfeer altijd aanwezig is. Daarom kun je via Zuiderhuis ook een kerstvakantie in Lapland boeken. In plaats van vuurwerk ga je dan op zoek naar het magistrale noorderlicht en je verblijft ook nog eens in een prachtige sneeuwrijke omgeving waar van alles te zien én te beleven valt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heus bezoek aan de Kerstman of een tocht op een sneeuwscooter dwars door de ongerepte natuur? Door kerst te vieren op de vakantielocaties van Zuiderhuis kun je het allemaal meemaken tijdens een onvergetelijke vakantie op één van de twee beschikbare locaties.

© Zuiderhuis.be

Menesjärvi
Verblijf zeven dagen in hotel Korpikartano. Dit hotel ligt direct aan de oever van het meer van Menesjärvi midden in de bijzondere natuur in het noorden van Finland. Het hotel was vroeger een dorpsschool van de Sami, het volk dat hier vroeger leefde. Het is de perfecte uitvalbasis om de, hoofdzakelijk natuurlijke, omgeving te verkennen. Lemmenjoki, het grootste nationale park van Finland, ligt namelijk in de directe omgeving van het hotel. Er staan verschillende klassieke Lapse activiteiten op het programma zoals een ontmoeting met het rendier en een huskytocht. Verder krijg je een workshop fotograferen zodat je van deze mooie omgeving inclusief het noorderlicht de mooiste foto’s kunt maken. Als je even tot rust wil komen, geniet je gewoon van de gastvrijheid in het hotel zoals de heerlijke maaltijden en de bijbehorende sauna. Je kunt een verblijf vanaf zeven dagen boeken in dit hotel.

Valkea Lodge
Ga je liever iets korter op vakantie? Dat is bij Zuiderhuis ook gewoon mogelijk. Bij het Valkea Lodge kun je namelijk al vanaf vijf dagen boeken. Je hebt een eigen chalet dat ook aan de oever van een meer is gevestigd in Finland. Zo toevallig is dat trouwens niet. Finland wordt namelijk niet voor niets het land van de duizend meren genoemd. Iedere chalet is voorzien van alle comfort en luxe zoals Wifi, open haard en in sommige gevallen zelfs een eigen sauna. De chalets liggen aan het meer van Valkeajärvi dat vlak bij de grens met Zweden is gevestigd. In de directe omgeving vind je eigenlijk vrijwel alles waar Lapland om bekend staat: bijzonder mooie en ongerepte natuur, de gastvrijheid waar het volk hier om bekend staat en natuurlijk de typische activiteiten van Lapland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht op sneeuwschoenen of een ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners van dit gebied? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en het is aan jou zelf welke activiteiten je gaat ondernemen en wanneer je liever gewoon knus in je eigen chalet blijft met de open haard aan. In de directe omgeving van de chalets is het overigens ook prachtig om te ontdekken en te wandelen!