Verborgen wintersportparadijs tussen Frankrijk en Spanje

De meeste mensen kennen Andorra. Maar wat bij de meeste mensen minder bekend is, is dat je hier een fantastische wintersportvakantie kunt beleven. Juist doordat het minder bekend is, kun je er nog heerlijk genieten van de prachtige pistes en de bijzondere omgeving. Bovendien zijn er ontzettend veel leuke en luxe hotels beschikbaar, zodat je meer dan genoeg keuze hebt waar je wilt verblijven. Hieronder lees je alles over Andorra als wintersportgebied.

© Pixabay.com

Waar is het?
Andorra is een ministaatje midden in de Pyreneeën. Het kleine plaatsje ligt midden tussen de grote en hoge bergen en heeft invloeden van verschillende landen. De bergen reiken bijna tot de 3000 meter en dankzij de prachtige pistes is Andorra het allergrootste skigebied in de Pyreneeën. Je kunt hier urenlang skiën op de meest uiteenlopende pistes en genieten van de prachtige omgeving én het heerlijke weer!

Enorm uitgestrekt
Het skigebied in Andorra is enorm uitgestrekt. Er is dus ook niet één plaats waar je kunt verblijven maar talloze verschillende dorpjes en steden die geschikt zijn als uitvalbasis voor jouw skivakantie in deze unieke omgeving. De belangrijkste plaatsen zijn: El Tarter, Pas de la Cas, Canilo, Porte de Neiges en Encamp. Met deze plaatsen als uitvalbasis kun je eenvoudig de latten onderbinden en het enorme skigebied verkennen.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Soldeu
Het meest populaire en belangrijke skigebied voor degenen die in Andorra willen gaan skiën is echter Soldeu. Dit dorp ligt op een hoogte van ruim 1700 meter. Vanuit het dorp ga je met de gondel naar 2250 meter hoogte waar je verschillende skischolen vindt. In Soldeu zijn tal van horeca gelegenheden. Als je terugkomt van de piste kun je hier dus genieten van een hapje eten in één van de vele restaurant. Houd je van après-ski? Dan kun je terecht in één van de vele bars die hier te vinden zijn. Ook wanneer je liever op een rustige manier een biertje drinkt, behoort dat tot de mogelijkheden. Hotels zijn er in overvloed, ook voor families met kinderen. Sterker nog: het dorpsbestuur doet haar best om families met kinderen naar het dorp te trekken en dat is ook terug te zien aan de vele voorzieningen en de mogelijkheden voor kinderen.

Sneeuwroutes met historie
Natuurlijk, wanneer je gaat wintersporten zijn de pistes verreweg het meest belangrijk met de voorzieningen in het dorp waar je verblijf op een goede tweede plaats. Er moeten immers wel goede hotels en restaurants zijn wil je een aangenaam verblijf hebben. De skigebieden in Andorra hebben echter ook een rijk historisch verleden en voor sommige mensen is dat nog best interessant om te weten. Aangezien Andorra is ingesloten tussen Frankrijk en Spanje, werd het land vroeger voornamelijk gebruikt als handelsroute tussen deze twee landen. Zelfs vandaag de dag wordt er op die manier nog gebruik gemaakt van Andorra. Dat doet men door duty-free producten letterlijk de grens over te skiën.