Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende skigebieden liggen. Voor welk wintersportgebied je uiteindelijk kiest, hangt vaak af van diverse factoren. Maar je kijkt natuurlijk als allereerste naar het reisgezelschap waarmee je op wintersport gaat. Bijvoorbeeld of het beginnende of gevorderde skiërs zijn of dat je met een gezin op pad gaat. In dat laatste geval is het namelijk wel zo handig dat je een kindvriendelijk skigebied uitzoekt. Valloire is zo’n gebied. Ieder seizoen weer trekken er honderden gezinnen met kinderen naar dit gebied, juist omdat het zo kindvriendelijk is.

Kindvriendelijk Valloire

© Wintervakanties.be

Veel voorzieningen voor kinderen
Valloire is allereerst erg geschikt voor kinderen omdat veel voorzieningen speciaal op de kids zijn gericht. Er zijn bijvoorbeeld verschillende groene pistes die perfect zijn om de techniek van het skiën te leren en het goede gevoel te krijgen. Daar komt nog eens bij dat er een speciale oefenweide is voor kinderen inclusief een kinderlift. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het je kids zelf te leren, maar je kunt ook de speciale kinderskischool inschakelen. Zij weten namelijk als geen ander wat er nodig is om kinderen op een leuke manier te leren skiën. Sommige van de skileraren spreken zelfs Nederlands!

Veel blauwe pistes
Er zijn echter nog meer redenen waarom dit gebied erg kindvriendelijk is. Er zijn namelijk behoorlijk veel blauwe pistes te vinden. Van de in totaal 150 kilometer aan piste is maar liefst 55 kilometer blauwe piste. Daardoor is het ook een perfect skigebied wanneer je kinderen de basis van het skiën onder de knie hebben en graag zelf op avontuur gaan. Je kunt ze met een gerust hart laten gaan omdat deze pistes goed en veilig zijn. De kinderen kunnen ook prachtig touren over de verschillende pistes en de wat oudere en meer ervaren kids kunnen natuurlijk ook gewoon de rode en zwarte pistes pakken. Die zijn namelijk ook in ruime mate aanwezig in dit skigebied voor families. Wil je even een dagje niet de piste op maar iets leuks doen met de kinderen? Ook dan zijn er volop mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een rondrit met paard en wagen door het dorp of bezoek een indoor speelparadijs!

Pistes Valloire

© Wintervakanties.be

En je vermaakt jezelf ook prima!
Je hoeft echt niet bang te zijn dat Valloire alleen op kinderen is gericht. Natuurlijk is het een zeer kindvriendelijk skigebied, maar ook volwassenen vermaken zich hier opperbest. Er zijn meer dan genoeg pistes met wat meer uitdaging en voor de echte waaghalzen en gevorderde wintersporters zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden om off-piste te gaan. Daarnaast leent het gebied zich uitstekend om mooie en lange tochten te maken. Voor bruisende après-ski moet je niet in Valloire zijn, maar dat is wellicht juist fijn wanneer je met kinderen op skivakantie wil. Natuurlijk zijn er wel volop mogelijkheden om wat te eten of na het skiën een gezellig drankje te nuttigen.