Val d’Isère: van boerendorp tot hét skigebied

Val d’Isère is er voor gemaakt. Wat begon bij het opleiden van de lokale boeren tot skileraar is geëindigd in één van de beroemdste skigebieden van de wereld. Wat Val d’Isère anders maakt dan de Franse skiresorts is het aangezicht en de sfeer. Val d’Isère probeert dat oude bergdorp van de vroegere lokale boeren te blijven. Het dorpscentrum bestaat uit authentieke chalets en boerderijen. Grote appartementencomplexen zijn er wel, maar die zijn niet te vinden in de dorpskern.

© commons.wikimedia.org

Sneeuwplezier
Espace Killy is de naam van het enorme skigebied in Val d’Isère. Dit skigebied omvat een een enorme mix van groene, blauwe en zwarte pistes en is dus geschikt voor de skiër van elk niveau. Er is voldoende variatie, omdat er ongeveer 300 kilometer geprepareerde piste is. Door de enorme sneeuwzekerheid in het gebied kun je hier genieten van het skiplezier van Kerstmis tot Pasen. Wanneer je kiest voor de ietwat langere latten, ben je in Val d’Isère ook aan het juiste adres. Er zijn parcoursen voor langlaufers waar je kunt genieten van de enorme schoonheid van de natuur in dit gebied.

Skiën en langlaufen zijn typisische wintervakantie-activiteiten. Maar Val d’Isère biedt meer. Onderstaande activiteiten zijn een reden om een wintervakantie naar dit gebied te boeken.

Van bovenaf
Wanneer u bovenop een berg staat, heb je een schitterend uitzicht, maar wellicht smaakt dit naar meer. Val d’Isère biedt hiervoor de oplossing. Er zijn mogelijkheden voor helikoptertours om de gletsjers, bossen en bergtoppen van bovenaf te bewonderen. Een unieke ervaring die voor altijd in je herinnering zal blijven.

Ijspret
Iets totaal anders dan skiën is ijsklimmen. Zelfs voor beginners zijn er in Val d’Isère mogelijkheden om samen met een gids een schitterende bevroren waterval te beklimmen. Dit zorgt voor genoeg spanning, maar levert ook indrukwekkende uitzichten op. Wanneer je meer snelheid wilt, kun je ook kiezen voor ijskarten. Dit is populair, waardoor het belangrijk om dit voorafgaand aan je vakantie thuis te regelen, zodat je niet teleurgesteld bent als blijkt dat het vol zit.

© Pixabay.com

Met de husky’s op pad
Ga terug in de tijd en geniet van de ouderwetse manier van reizen in een koud gebied. Ga een dagje uit met de honden. Een gids zal je snel de basis aanleren en voor je het weet kronkel je door de bossen.

Het is tenslotte vakantie…
Wanneer voorgaande activiteiten teveel avontuur met zich mee brengen en je even helemaal tot rust wilt komen, kun je een spa bezoeken. Het is tenslotte vakantie.. Omdat Val d’Isère zo’n beroemd skigebied is, bevat het ook alle luxe. Er zijn genoeg prachtige spa hotels om je een dag lekker in terug te trekken. Bij vakantie hoort ook het vieren van een feestje. Op skivakanties is dat de après-ski. In Frankrijk is dit fenomeen veel minder aanwezig dan in bijvoorbeeld Oostenrijk, maar Val d’Isère heeft het wel. Hier ben je bij La Foulie Douce aan het juiste adres!