Top 4 Winterwandelingen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is het sympathiekste skigebied van Tirol. Door zijn ligging in het hart van de Kitzbüheler Alpen in Tirol is deze regio zeker één van de topbestemmingen voor een familievakantie. Twee valleien en vier skibergen garanderen sportplezier voor beginners, gevorderden en alle niveaus daartussen. Daarnaast kan je in deze gemoedelijke regio ook heel wat mooie winterwandelingen maken. De streek heeft goed gemarkeerde en ruime wandelpaden. Bovendien hebben ze een ruim aanbod in verschillende wandelniveaus. Wij zetten dan ook graag 4 populaire wandelroutes voor jou op een rijtje.

Kinderen skiën
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

1. Markbachjoch – Norderbergalm

Voor deze gemakkelijke wandeling neem je de gondellift naar Markbachjoch. Na een wandeling van 2 kilometer kom je in de nieuwe Norderbergalm hut. Hier kan je genieten van een prachtig winterpanorama. Bovendien ligt deze hut slechts op 30 minuten wandelen. Je kan er de hele dag door genieten van snacks en drankjes.

2. Winterwandeling op de Reither Kogel

Deze prachtige winterwandeling start in het station van Reither Kogel. Voor deze circulaire wandeling neem je de 8-persoonsgondelbaan. Links van het Nisslhof bereik je na 10 minuten een kleine deining. Ga hier rechtsaf in de richting van de Fürstenhof. Je volgt de wandeling verder bergafwaarts tot aan de volgende kruising. Vanaf hier ga je verder rechtdoor tot aan het uitkijkplatform. Volg nadien verder het pad tot aan het topstation. Voor deze wandeling van 2,5 kilometer ben je ongeveer een uurtje onderweg.

3. Schatzberg naar Auffach

Deze gemakkelijke wandeling van 4,5 kilometer neemt je mee door het mooie winterbos. Je neemt de Schatzberg kabelbaan naar het middenstation. Vanaf daar wandel je over de bosroute terug naar Auffach. Wildschönau is een gemeente in Tirol die bestaat uit 4 kerkdorpen. Auffach is één van deze 4 dorpen. Na de wandeling kan je vertoeven in dit gezellig dorpje. Er zijn meerdere restaurants en accommodaties.

Wildschönau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

4. Panoramawandeling Reither Kogel

Voor deze wandeling van 6,7 kilometer ben je een kleine 3 uur onderweg. Je start in Reith im Alpbachtal. Je neemt de Reitherkogelbahn en houdt links aan van de Nisslhof. Aan de volgende splitsing sla je rechts af richting Hinterkogelhof. Loop nadien bergafwaarts langs het panoramapad richting de vallei en de Hub-kapel. Vanaf hier ben je op enkele minuten in het dorpscentrum.

Niet te versmaden familie-aanbod in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

  • 7 overnachtingen in een vakantie-appartement
  • 2 volwassenen en 1 of 2 kinderen
  • Op basis van zelfvoorziening, dus zonder maaltijden
  • Met 6-daags skipas voor 2 volwassenen en gratis skiën voor kinderen tot 6 jaar
  • Met Alpbachtal Seenland Card / Wildschönau Card (gratis skibus, gratis nachtbus, begeleide (sneeuwschoen)wandelingen, gratis gebruik sneeuwschoenen, …)
  • Vanaf € 932,- per familie: Bekijk dit aanbod!

Contacteer Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
A-6236 Alpbach
A-6313 Wildschönau
Tirol / Oostenrijk
holiday@skijuwel.com
www.skijuwel.com