Tal van nieuwe liften in de Franse wintersportgebieden

Skiën of snowboarden is voor veel mensen de ideale wintervakantie. Er zijn gelukkig tal van plaatsen in Europa waar je deze sporten kunt beoefenen. Een wintervakantie in Frankrijk is bijvoorbeeld altijd goed. Er zijn hier tal van skigebieden waar je ook nog eens een prachtige accommodatie kunt vinden. Er vinden ieder jaar weer verbeteringen aan die skigebieden plaats. Zo zijn er ook dit jaar weer in tal van gebieden nieuwe skiliften gebouwd. We zetten hieronder nieuwe skiliften in de Franse Alpen voor je op een rijtje!

Les Trois Vallées

© TUI.be

Les 3 Vallées
Het is haast vanzelfsprekend dat in dit grootste skigebied ter wereld vernieuwingen hebben plaatsgevonden. Zo is er in Courchevel een volledig nieuwe 10-persoons gondel aangelegd. De oude had een te lage capaciteit. Wanneer je een accommodatie in Méribel huurt, kun je gebruik maken van de nieuwe ‘Legends’ stoeltjeslift. Deze is erg luxe met een kap en zelfs stoelverwarming. De nieuwe lift beschikt over een capaciteit van 3600 personen per uur.

Allereerste Doppelmayr D-line lift in Frankrijk
En dan is er ook nog een primeur voor de wintersportgebieden in Frankrijk. Les Orres heeft namelijk de allereerste Doppelmayr D-line stoeltjeslift van het land gebouwd. Deze komt in de plaats van drie huidige liften: de stoeltjesliften Grand Clos en Bois Long en sleeplift Pic Vert. De nieuwe stoeltjeslift heeft een snelheid van zes meter per seconde. Ideaal om tijdens je wintervakantie zo snel mogelijk bovenop de piste te komen!

Ecrins
Ook de Ecrins regio is erg populair onder wintersporters. Wanneer je er op tijd bij bent kun je hier een schitterende accommodatie huren. Er zijn in de zomer twee nieuwe liften bijgekomen in dit gebied. Zo is er in Pelvoux een Crete stoeltjeslift gebouwd en is er in Puy Saint Vincent ook een indrukwekkende stoeltjeslift bijgekomen. Het gaar daarbij om een koppelbare Doppelmayr stoeltjeslift die geschikt is voor 6 personen. Deze lift vervangt eindelijk de stoeltjeslift van Montaz Mautino die al jaren een bron van ergernis vormde voor veel wintersporters en natuurlijk voor de technische dienst. Het was dan ook een lift van 33 jaar oud.

Paradiski

© commons.wikimedia.org

Vernieuwingen in Paradiski
Ook in het grote skigebied Paradiski zijn de nodige vernieuwingen te melden. Zo heeft Les Arcs een stoeltjeslift van Val Thorens gekocht die de oude 3-persoons stoeltjeslift moet gaan vervangen. De stoeltjeslift voor vier personen gaat nu de verbinding vormen tussen Arc 1600 en Arc 2000. In La Plagne is daarnaast een volledig nieuwe stoeltjeslift voor zes personen gebouwd om de Inversens stoeltjeslift te vervangen. Deze was gigantisch traag waardoor je gedurende een kwartier in de lift zat voor twee kilometer. Dankzij de nieuwe lift duurt het nu nog maar zes minuten voordat je boven bent. Ook deze ligt krijgt met 3600 personen per uur een gigantische capaciteit.

Overige nieuwe liften
Ook in andere gebieden zijn er vernieuwingen te zien. Zo is er een nieuwe 10-persoons gondel vanuit het dorp van Alpe d’Huez en zijn er in het skigebied van Val d’Isére ook twee nieuwe gondels te vinden.