Skigebied Kronplatz

Helemaal in het puntje van Zuid-Tirol, in Italië, ligt het populaire skigebied Kronplatz. Het is een zeer geliefd skioord bij veel verschillende wintersporters van verschillende niveaus. In deze review wordt dit skigebied besproken. Er wordt gekeken naar de pistes, maar ook wat er nog meer te beleven valt en of het skigebied goed bereikbaar is!

© commons.wikimedia.org

Het skigebied
Als je wilt skiën of snowboarden, ben je in Kornplatz op het juiste adres. Er ligt namelijk zo’n honderden kilometer aan piste op je te wachten en daarin is behoorlijk veel diversiteit. Dankzij die diversiteit kunnen zowel beginnende als gevorderde skiërs hier een fantastische wintersport beleven. Kronplatz is vernoemd naar de top waar het grootste gedeelte van de liften uitkomt. Je kunt er ook voor kiezen om richting Sankt Vigil te gaan per ski of snowboard. Als je echt een typische winterse sfeer wil ervaren, is het zelfs mogelijk per paardenslee richting de pistes van Alta Badia te gaan. Alleen al voor die mooie rit is het meer dan waard. In het gebied zijn vele brede blauwe pistes te vinden voor de beginnende skiër. Gevorderde skiërs kunnen hier heerlijk toeren over de lange rode pistes die overigens ook bij uitstek geschikt zijn om te kunnen carven. Natuurlijk zijn er ook meerdere zwarte pistes voor degenen die echt op zoek zijn naar een uitdaging. Overal op de pistes zijn restaurants en skihutten te vinden waar je even kunt uitrusten en een drankje kunt doen. Natuurlijk kun je hier ook heerlijk lunchen want in Italië wordt altijd veel aandacht aan het eten besteed! En laten we eerlijk zijn: na een ochtendje skiën is een stevige lunch meer dan welkom!

In het dal
Kronplatz is al jarenlang een ontzettend populair skioord en dat heeft niet alleen te maken met dat je op deze pistes heerlijk kunt skiën. Ook buiten de wintersport om is er namelijk van alles te beleven. Beneden in het dal heerst een typische après-ski sfeer waar jong en oud zich voortdurend kunnen vermaken. Het is er eigenlijk altijd gezellig. Talloze restaurants en hotels zorgen ervoor dat je zelf kunt kiezen waar je gaat dineren en waar je een drankje wil gaan drinken. Opvallend is ook dat dit skigebied erg populair zijn bij families met kinderen. Dat komt onder andere doordat er veel voorzieningen te vinden zijn voor families, waaronder speciale hotels met bijvoorbeeld kinderopvang en leuke activiteiten voor kinderen.

© commons.wikimedia.org

Bereikbaarheid en verblijf
Vanaf Brussel is het ruim 950 kilometer rijden naar Kronplatz. Je kunt ervoor kiezen om via de Fernpas te gaan, maar dit is zeker bij sneeuwval geen aanrader omdat er dan grote files kunnen ontstaan. Ook via Kufstein kun je dit skigebied bereiken. In beide gevallen kom je uiteindelijk over de Brennerpas. Hiervoor betaal je een kleine 10 euro en daarnaast heb je een Oostenrijks vignet nodig. Het meest dichtbij zijnde vliegveld is dat van Innsbruck op zo’n 100 km afstand. Er zijn in het dal en de directe omgeving talloze verschillende hotels te boeken.