Skiën in Zwitserland: het kan nog tot eind mei!

Nu de zon weer volop aan het schijnen is, denk je misschien niet meteen aan een wintervakantie. Toch is het niet te laat om er nog eentje te boeken, want in Zwitserland kun je tot eind mei op de skilatten staan. Let wel waar je heengaat, want volgens de Duitse applicatie “Schnee und Mehr – Der Atlas” kom je er in dit prachtige Alpenland niet altijd even goedkoop van af.

© commons.wikimedia.org

De app focust zich op de skigebieden in de Alpen en in het bijzonder op de prijzen van de skipassen. Een skipas is je toegangsbewijs tot een skipiste en moet je dus kopen als je op wintervakantie gaat. Wat blijkt? In Zwitserland blijken die het duurst te zijn. Meer zelfs: de zes duurste skigebieden liggen er. Moeten we Zwitserland dan maar meteen van onze lijst schrappen? Natuurlijk niet. Wie een beetje oplet, kan er toch nog een goedkope skivakantie boeken.

De duurste skigebieden

Bovenaan de ranglijst prijkt Zermatt-Val d’Aoste, gelegen in het zuiden van Zwitserland, op zo’n negental uur rijden vanaf Brussel. Voor een skipas van zes dagen betaal je ongeveer 600 euro per persoon. Daarna volgen Zermatt-Cervinia, Zermatt, Engadine St-Moritz en Quatre Vallées-Verbier. We onthouden: Zermatt is duur. Maar je krijgt wel serieus wat waar voor je geld. Een wintervakantie in dit skigebied boeken, staat gelijk aan oog in oog staan met de beroemde Matterhorn. Ook heb je toegang tot maar liefst 360 kilometer pistes en kun je heerlijk ronddwalen in de autovrije straten. Desondanks de vele bezoekers die het bergdorp jaarlijks ontvangt, heeft dit gebied z’n rustieke karakter weten te behouden. Het is dan ook een absolute aanrader om te bezoeken. En hier kun je nog tot mei je favoriete wintersport beoefenen!

©maxpixel.freegreatpicture.com

De goedkoopste skigebieden

Gelukkig is Zwitserland ook een droombestemming voor wie het niet zo breed heeft. Voor de helft minder – 300 euro per persoon voor een skipas dus – trek je naar Gstaad en Adelboden-Lenk. Beide skigebieden liggen in het westen van het land en maken deel uit van de regio Berner Oberland. Het is best opmerkelijk te noemen dat de eerstgenoemde plek best wel goedkoop is. Gstaad is namelijk gekend als één van de meest exclusieve skiplaatsen ter wereld. Beroemde artiesten en leden van koningshuizen komen hier dan ook maar al te graag skiën. Adelboden-Lenk vind je een leuke afwisseling van pittige skipistes en misschien wel de modernste skiliften van het land.

Aan jou dus de keuze om te beslissen in welk Zwitsers gebied je je beste skikunsten zult showen. En laat het een troost zijn: in tegenstelling tot andere Europese landen met skigebieden, zijn de prijzen voor de skipassen aan het stabiliseren in Zwitserland. Wat je dit jaar dus betaalt, zal je volgend jaar gewoon weer opnieuw betalen.