Skiën op originele hoogte

Sommige mensen gaan het liefst ieder jaar op wintervakantie. Begrijpelijk ook want wanneer je eenmaal de smaak van het skiën of snowboarden te pakken hebt, wil je niets anders meer. Talloze wintersporters vinden de skivakantie ook veel leuker dan de zomervakantie. Nu de zomer voorbij is, kunnen de liefhebbers al niet meer wachten tot het moment dat ze weer richting de wintersportgebieden kunnen trekken. Het is dan ook helemaal niet vreemd om nu al te boeken, aangezien je dan zeker bent van een goed verblijf vlakbij het wintersportgebied dat je dit jaar van plan bent te gaan bedwingen.

© Pixabay.com

Ultieme uitdaging
Als je al wat langer op wintervakantie gaat, krijg je het skiën of snowboarden uiteraard steeds beter onder de knie. Je gaat dan ook logischerwijs op zoek naar nieuwe uitdagingen. Gelukkig zijn er tal van pistes met een hogere moeilijkheidsgraad. En je kunt bijvoorbeeld ook leren springen of freestylen. Sommige kiezen ervoor om als uitdaging buiten de piste te gaan skiën. Helaas gebeuren daar ook regelmatig ongelukken mee. Het is in ieder geval niet verstandig om dit op eigen houtje te gaan doen. Voordat je jouw wintervakantie gaat boeken, is het trouwens misschien verstandig om eens te kijken naar een gebied waar wat meer uitdaging voor je ligt. Wist je bijvoorbeeld dat je ook kunt skiën op een actieve vulkaan? De Etna in Italië wordt met regelmaat door skiërs of snowboarders bedwongen en dat is uiteraard de ultieme uitdaging.

Extreem en gevaarlijk
Wintersporten op een actieve vulkaan klinkt behoorlijk extreem en gevaarlijk. Toch zijn er steeds meer mensen die zich aan dit avontuur wagen. De Etna is in de winter meestal bedekt met een laagje sneeuw en de echte durfals kunnen dat niet negeren. Het geeft een enorme kick om vanaf de hoogste vulkaan van Europa te skiën. Hoewel er mooie pistes zijn aangelegd, komen er voornamelijk gevorderde wintersporters naar de vulkaan op Sicilië. Wanneer je dus voor het eerst een wintersport wil boeken, is het niet verstandig om hierheen te gaan. Daarnaast zijn er ook veel mensen die buiten de pistes om op zoek gaan naar een kick, maar dit kan erg gevaarlijk zijn. Overigens worden er op de Etna ook regelmatig excursies georganiseerd waarbij je op sneeuwschoenen de verschillende lavaformaties bezoekt. Ook dat kan ontzettend indrukwekkend zijn.

© Pixabay.com

Genoeg keuze
Voor de echte waaghalzen die altijd op zijn naar een nieuwe uitdaging is de Etna wellicht een prima idee. Als je wel een uitdaging wilt, maar dit te extreem vindt, zijn er echter nog meer dan genoeg alternatieven. Er zijn, verspreid over heel Europa, meerdere skigebieden te vinden waarbij je prachtige en uitdagende pistes hebt over gletsjers. Misschien niet zo extreem als de Etna, maar wel degelijk genoeg uitdaging voor de meest gevorderde wintersporter. Zeker wanneer je met andere, minder ervaren skiërs gaat, is dit een uitstekend idee. In de meeste wintersportgebieden heb je namelijk pistes op verschillende niveaus zodat iedereen zelf de piste kan kiezen waar hij of zij zich het meeste thuis voelt.