Skiën in de meest glamoureuze skiresorts van Europa

In de eerste helft van de twintigste eeuw werd wintersporten gezien als één van de meest glamoureuze bezigheden van de koninklijke familie, aristocratie of sterren uit Hollywood. Vooral vakantiegebieden als St. Moritz, Megève, Cortina en Zermatt waren populair. Sindsdien is skiën bekender geworden onder een breder publiek, maar toch wordt het nog altijd gekoppeld aan luxe. Waar u ook skiet, het zal nooit echt goedkoop worden, maar als u op zoek bent naar de meest glamoureuze skiresorts van Europa, is het zeker een aanrader om verder te lezen!

© commons.wikimedia.org

Courchevel 1850 en Megève in Frankrijk
Een zeer luxueus skigebied is Courchevel 1850 in Frankrijk. Het is de plek voor glamour, kaviaar en excessen. De prijzen zijn er torenhoog, maar er wordt werkelijk waar aan alles gedacht. De pistes worden mooi bijgehouden, de liften werken efficiënt en de instructeurs kunnen u in diverse talen bijstaan tijdens de vakantie. U vindt hier super deluxe chalets, Michelin restaurants en prachtige nachtclubs. De beroemdheden komen hier graag om te skiën en om gezien te worden. Het is wel mogelijk om hier meer dan € 50.000 euro uit te geven voor een week vakantie aan het chalet, de oester en de champagne. Een ander zeer luxe skigebied in Frankrijk is Megève. In 1914 besloot Barones Noémie de Rothschild dat Frankrijk zijn eigen St. Moritz moest krijgen, en daarop werd dit dorp omgebouwd tot een glamoureuze vakantiebestemming. U vindt hier zeven vijfsterrenhotels, een restaurant met drie Michellin sterren en een aantal van de meest aangename spa’s ter wereld.

Cortina in Italië
Omgeven door de Dolomieten is Cortina d’Ampezzo een van de mooist gelegen skiresorts. Ondanks de prachtige beelden, komen de vele bezoekers naar het gebied om te winkelen voor bont, antiek of juwelen. Ook komen ze sneeuwpolo bekijken terwijl er champagne wordt gedronken. Er zijn fijne restaurants, intieme wijnbarretjes en chique boutiques. Het ski gebied verspreid zich over vier plekken. De liften gaan naar Faloria en Tofana, terwijl Cinque Torri en Lagazuoi bereikbaar zijn per bus. Ieder gebied onderscheidt zich van de ander op het gebied van het terrein, de verhoging en variëteit. Iedere beginner kan zich echter in elk skigebied vermaken. Als u echt van luxe wilt genieten, is het aan te raden een verblijf in het vijf sterren Cristallo Hotel Spa & Golf te boeken. U vindt hier glamour van weleer met prachtige suites en roomservice die op zilveren presenteerbladen wordt uitgereikt.

© Pexels.com

Lech-Zürs in Oostenrijk
Lech en Zürs worden tezamen als wereld meest exclusieve skiresorts gezien. Er zijn maar liefst 100 vijf- en vier-sterrenhotels in deze skigebieden. Het gebied bevindt zich in het Arlberg gebergte. De rijke en beroemde mensen die hier neerstrijken komen graag naar Oostenrijk’s grootste skigebied, Ski Arlberg, waar maar liefst 305 km aan pistes zijn. De nieuwe Flexenbahn lift heeft het gebied nog beter verbonden. Het meest populaire skigebied is de 22,5 km lange Weisse Rausch, waar vooral de blauwe en zwarte pistes worden gebruikt. Dit is ook een zeer fijn gebied om off-piste te wintersporten. Het prachtige vijfsterrenhotel Aurelio in Lech is mooi ingericht en het clubhuis kan zelfs exclusief worden afgehuurd voor als u met een groep van maximaal twintig personen wilt wintersporten. U zult hier een heerlijk verblijf hebben waar aan alles wordt gedacht.

Klosters in Zwisterland
Klosters is een gebied waar graag de koninklijke families naar toe komen. Vooral Prince Charles is een graag geziene gast. In de jaren 50 werd deze plaats gezien als het Hollywood on the Rocks, omdat sterren als Greta Garbo, Gene Kelly en Paul Newman hier graag kwamen. Klosters is veel groter geworden, maar heeft nog steeds zijn traditionele gevoel behouden. U vindt hier 300 km aan piste, tezamen met het naburig gelegen Davos. Daar vindt u ook nauwelijks aangeraakte off-piste sneeuw.

Baqueira Beret in Spanje
Voor veel Europeanen is het onbekend, maar Baqueira is de vakantiebestemming waar Koning Juan Carlos graag komt. Het dorp heeft vaak meer sneeuw dan andere bekende Europese resorts vanwege de snel veranderende weerpatronen. Het is het enige skiresort in de Pyreneeën dat gericht is tot de Atlantische Oceaan. Er zijn diverse skiterreinen, haast geen rijen voor de liften en er is zelfs een mogelijkheid om te wintersporten met een helicopter. Er komen steeds meer nieuwe prachtige hotels bij, met hun eigen gondels, liften, spa’s en bars.

Gstaad en Zermatt in Zwitserland
Een van de meest bekende skiresorts is Gstaad. Vanaf de jaren 60 komen vele bekende schrijvers, artiesten en acteurs als Roger Moore hier naar toe. Ondanks dat er vele skiterreinen zijn, vinden vele bezoekers vooral de winkelstraten en de concerten fijn om hier te bezoeken. De prachtige promenades bieden winkels als Chanel, Cartier en Louis Vuitton een prachtige omlijsting. Wintersporten doet men in Zwitserland liever in Zermatt. Aan de voet van de Matterhorn vindt u ouderwetse slees die getrokken worden door paarden, die de bezoekers naar hun hotels, restaurants met kaarslicht of gezellige bars brengen. U vindt hier zowel de traditionele prachtige chalets, maar ook moderne architectuur. De meest opvallende gebouwen zijn ontworpen door Heinz Julen.