Ski Juwel een ongekende topper en kindvriendelijk skigebied in Tirol

Op nog geen 900km rijden van Brussel, net naast het Zillertal, ligt het mooie skigebied Ski Juwel Alpbachtal – Wildschönau. Door de perfecte ligging, op slechts 50km van Innsbruck, is vliegen naar dit skigebied perfect mogelijk. Dankzij de in 2012 geplaatste verbindingslift tussen Alpbachtal en Wildschönau telt dit gebied 109km pistes en staat het in de top 10 van grootste skigebieden van Oostenrijk. Alpbachtal – Wildschönau is een zeer kindvriendelijk gebied waar je, door het grote aantal sneeuwkanonnen, heerlijk kan skiën van begin december tot begin april.

© Skijuwel.com

Alles wat je nodig hebt voor een top-vakantie
Het Skigebied is opgedeeld in twee bergen, de Schatzberg en de Wiedersberger Horn met zijn 2128 meter de top van dit skigebied. Alpbachtal – Wildschönau biedt een variëteit aan accommodaties. Je hebt er de keuze uit appartementen, hotels, B&B’s en Chalets. Zowel in Alpbachtal als in Wildschönau zijn er verschillende skischolen waar je vanaf 4 jaar les kan volgen. Op aanvraag zijn er skilessen in het Nederlands mogelijk. Op de Wiedersbergerhorn in Alpbach is er een leuke kinderopvang waar kinderen tussen 2 en 4 jaar terecht kunnen.

Voor iedere skiër wat wils
Ski Juwel Alpbachtal – Wildschönau heeft een grote diversiteit aan pistes. Zowel de beginnende- als gevorderde skiërs komen hier volledig aan hun trekken. Het gebied telt 26km blauwe, 13km zwarte en 70km rode pistes. De rode pistes zijn vaak heel breed en liggen er gemoedelijk bij waardoor ook de niet gevorderde skiër deze naar zijn hand kan zetten. Een modern liftenpark van 45 liften zorgt voor een snel en vlot verloop en korte wachtrijen. Door dit vlotte verloop is het, in dit toch wel grote skigebed, zeer rustig op de pistes. Verspreid over het gebied liggen er 25 skihutten waar je tegen democratische prijzen en in een gezellige sfeer kan genieten van een heerlijk hapje en tapje. Voor wie houdt van wat uitdaging is er zowel op de Schatzberg als de Gmahkopf een perfect onderhouden funpark. In Niederau, aan de linker kant van Ski Juwel, ligt de Hochberg Abfahrt, een zwarte afdaling voor de meer ervaren skiër.

© Skijuwel.com

Een avondrit op de Caterpiller pistenbully
Wie echt niet genoeg kan krijgen van het skiën heeft enkele keren per week de mogelijkheid ook ’s avonds de latten aan te trekken. Houd je liever van een afdaling op de slee, begeleide bergwandeling of paragliden? Een hele waaier aan activiteiten staat in Ski Juwel op het programma. Je kan er zelfs co-piloot zijn van de Caterpiller, en ’s avond meerijden met de pistenbully om de tracks te prepareren. Ski Juwel Alpenbach – Wildschönau in Oostenrijk, een top skigebied voor een onvergetelijke vakantie!