Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Zuoz

Het gebied wordt voortdurend uitgebreid, maar momenteel zijn er voor het skiën en snowboarden 15 km aan pistes en 2 km aan skiroutes beschikbaar. Het wintersportgebied van Zuoz ligt op een hoogte van 1720 tot 2465 m. Het charmante skigebied voor de hele familie met twee stoeltjesliften en drie skiliften, een kinderskischool met een ski-kleuterschool, het Sur En langlaufcentrum en het eindeloos netwerk van idyllische winterwandelpaden zorgen ervoor dat Zuoz vandaag bezoekers alles kan bieden wat ze nodig hebben voor een geslaagde vakantie.

bereikbaarheid vliegtuig

Vliegen naar Zuoz is mogelijk met een vlucht van Brussel naar Zürich of Innsbruck. Nadien heb je de mogelijkheid om een auto te huren op de luchthaven of de trein te nemen vanuit het centraal treinstation van Zürich. Er rijden geen treinen van Innsbruck naar Zuoz en met de trein rechtstreeks reizen van Zürich naar Zuoz is ook niet mogelijk. Neem je de trein, dan moet je rekening houden met een overstapping in Landquart en van daaruit de trein verder nemen naar Zuoz.
De afstand van Zurich tot Zuoz is 189 km, met een reistijd van 2 uur en 50 minuten per trein. Het goedkoopste treinticket kost je €72.2, dat je online kan reserveren.

bereikbaarheid auto

De Engadin bereik je comfortabel en veilig met de auto vanuit Brussel. Houd er wel rekening mee dat wanneer er sneeuw gevallen is, is het oversteken van de passen alleen toegestaan is met sneeuwkettingen of in 4×4 voertuigen.

Afhankelijk van de route die je neemt (Basel A5 of Bregenz), moet je enkele grenzen oversteken. Voor Zwitserland geldt het verplicht gebruik van een wegenvignet. Dit vignet, dat 35.75€ kost, kan je vooraf online kopen of bij aankomst aan de douane.
Ben je via Duitsland-Oostenrijk (Bregenz) gereden dan heb je ook een Oostenrijks wegenvignet nodig (9€). Via deze route steek je in Hohenems de grens over en volg je nadien de autosnelweg E 43. Rijd je via Basel dan moet je verder via Zurich.
Voel je weinig om zelf over de bergpassen te rijden, dan kan je je auto op de trein zetten in Unterengadin.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Zuoz