Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Zermatt

Al op behoorlijke hoogte ligt in het Zuiden van de Zwitserse alpen het bekende ski oord Zermatt. Gelegen in het kanton Valais, of in het Duits ook wel Wallis genoemd, en aan de voet van één van de beroemdste toppen in de alpen: de Matterhorn.Binnen de alpen is het berglandschap van Wallis ongeevenaard te noemen: het bezit maar liefst 50 bergtoppen hoger dan 4000 meter. Maar ook de grootste gletchers zijn hier te vinden en het bekende, grote rivierdal: het Rhônedal. Midden in dit misschien wel meest unieke kanton van Zwitserland ligt het sublieme skiresort Zermatt.

bereikbaarheid vliegtuig

Vanuit België is Zermatt heel goed bereikbaar door te vliegen. In principe kan gevlogen worden op vier vliegvelden binnen Zwitserland – Bern, Basel, Zürich en Genève – afhankelijk van eventuele andere reisplannen gekoppeld aan een ski vakantie in Zermatt. Maar als Zermatt de hoofdbestemming is, is het het handigste om naar Genève te vliegen. Vandaar is het met een auto, die vanaf het vliegveld gehuurd kan worden, nog ongeveer drie uur rijden naar Zermatt. Een prettige constructie voor mensen die niet het hele eind willen rijden, maar toch een auto ter beschikking willen hebben ter plaatse. Maar ook met de bus of trein is het heel goed te doen om vanaf het vliegveld naar Zermatt verder te reizen.

bereikbaarheid auto

Veel mensen zullen de voorkeur hebben voor reizen met hun eigen auto. Gemakkelijk omdat je niet al te kieskeurig hoeft te zijn met bagage (en dat loopt aardig op met een ski vakantie!). Waar moet je op rekenen als je naar Zermatt wilt afreizen per auto? Via Brussel bijvoorbeeld is het het handigste om in eerste instantie op Basel te koersen (heel gericht via de E411). Voor de hele tocht moet je uitgaan van ongeveer 10 uur, te verdelen over twee dagen. Met een overnachting onderweg ergens ter hoogte van Basel bijvoorbeeld. Let wel op dat voor de Zwitserse wegen een speciaal vignet nodig is, verkrijgbaar voor 40 Zwitserse Franken.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

De beste wintersportgebieden van Zwitserland

Wanneer we het over de beste wintersportlanden van de wereld hebben, komt Zwitserland al snel ter spraken. Je vindt hier…

Skiën in Zwitserland: het kan nog tot eind mei!

Nu de zon weer volop aan het schijnen is, denk je misschien niet meteen aan een wintervakantie. Toch is het…

Meer nieuws over Zermatt