Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Villaroger

In het skigebied Villaroger zelf is ongeveer 20 kilometer aan pistes voor je beschikbaar. Een heel mooie piste is de Aiguille Rouge, één van de langste pistes van Europa. Over een lengte van 7 kilometer maak je een spectaculaire afdaling met een hoogteverschil van maar liefst 2 kilometer. Is dit nog niet genoeg, dan kun je altijd overstappen naar het nabijgelegen Les Arcs en La Plagne. Hier vind je nog eens 420 kilometer aan prachtig onderhouden pistes. Verder kun je in de regio ook sledetochten maken met honden of paarden en ook voor de jonge sneeuwliefhebbers is er in het kindergedeelte genoeg te doen.

bereikbaarheid vliegtuig

Ga je met het vliegtuig op wintersportvakantie naar Villaroger dan is de luchthaven van Genève (op circa 125 kilometer afstand) een goede optie. Je kunt hier een auto huren en in zo’n tweeënhalf uur naar Villaroger rijden. Ook kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. De trein rijdt vanaf de luchthaven eerst naar Genève, waar je kunt overstappen op de trein naar Gare de Chambéry – Challes-les-Eaux. Hier stap je over op de trein naar Gare de Bourg St Maurice, dat zo’n 12 kilometer van Villaroger verwijderd is. In totaal duurt de treinreis ongeveer 4 uur. Je kunt het laatste gedeelte van de route dan ook per taxi afleggen.

bereikbaarheid auto

Je kunt natuurlijk ook met de auto naar Villaroger. Vanuit Brussel bedraagt de afstand een kleine 1.000 kilometer. Hiervoor rijd je eerst via de E19 richting Bergen, waarna je doorgaat op de A2. Na Cambrai ga je over op de A26 via Reims, Châlons-en-Champagne en Troyes. Vervolgens neem je de A5 en daarna de A31 en A6 tot aan Lyon. Vervolg na Lyon je weg op de A43 richting Albertville. Neem na Albertville de weg N90 en vervolg na Bourg-Saint-Maurice je weg op de D902 die je uiteindelijk naar de skiregio Villaroger leidt.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende…

Meer nieuws over Villaroger