Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Veysonnaz

Het skigebied zelf is één van de allergrootste gebieden van heel Zwitserland. In totaal is er meer dan 400 kilometer aaneengesloten piste beschikbaar. Opvallend is dat daarbij het grootste gedeelte als rode piste wordt gekenmerkt. Bijna de helft is rode piste en daarnaast is een kwart blauw en een kwart zwart. Het is vooral een interessant gebied voor de wintersporters die gevorderd zijn en op zoek zijn naar uitdagingen. Het fijne is echter dat ook beginners hier een prima skivakantie kunnen beleven. Doordat het zo'n groot gebied is, kun je overigens ook fantastische tochten maken, waarbij je langs verschillende bergen en op verschillende pistes komt. Blijf natuurlijk wel goed op je kaart letten, aangezien je aan het einde van de dag natuurlijk wel weer bij je appartement of hotel terug wil komen.

bereikbaarheid vliegtuig

Hoewel je niet rechtstreeks naar Veysonnaz kan vliegen, is het wel mogelijk om hier met het vliegtuig te komen. Daarvoor moet je wel naar één van de vliegvelden in de omgeving vliegen. Het vliegveld van Geneve is daarbij verreweg het meest eenvoudig. Niet alleen omdat dit het meest dicht bij ligt, maar ook omdat er de meeste rechtstreekse vluchten vanaf Brussel heengaan. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om vanaf een ander vliegveld in België of Nederland te vliegen. Vanaf het vliegveld in Geneve is het een kleine twee uur rijden naar het skigebied. Je kunt een auto huren, maar ook de bus nemen.

bereikbaarheid auto

Het is uiteraard ook mogelijk om met eigen vervoer naar dit wintersportgebied te gaan. Vanaf Brussel is het ongeveer 800 kilometer. Zonder vertraging zou je het dan ook in acht uur kunnen redden. Daarbij zijn uiteraard geen pauzes meegerekend, terwijl dit wel verstandig is. Houd er ook rekening mee dat je een vignet moet kopen voor de Zwitserse wegen. Zo’n vignet is helaas alleen per jaar verkrijgbaar.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Veysonnaz