Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Vergio

Het skigebied is 1.400 meter op het laagste punt en 1.593 meter op het hoogste punt, de Col de Vergio. Het is dus zeker niet het meest hooggelegen skiresort van Frankrijk, maar wel één van de meest opvallende. In totaal kent Vergio 7 pistes, waarvan 3 groene pistes, 1 blauwe piste, 2 rode pistes en 1 zwarte pistes. De kortste piste is speciaal voor de kleintjes en strekt zich uit over 85 meter, waarbij in totaal 9,5 meter hoogteverschil is. Of je nu dus een beginnende, gevorderde of expert bent op het gebied van skiën en snowboarden, Vergio is ook voor jou zeker de moeite waard. Er zijn 6 skiliften aanwezig om je snel weer bovenaan de piste te brengen.

bereikbaarheid vliegtuig

Vanuit Brussel vlieg je eenvoudig met een rechtstreekse vlucht naar Ajaccio, de grootste stad van Corsica. Aangezien er tussen Ajaccio en Vergio geen openbaar vervoer rijdt kun je op het vliegveld een auto huren waarmee je in net iets minder dan twee uur naar je bestemming rijdt. Wil je nu geen auto huren, dan kun je de rit natuurlijk ook per taxi afleggen.

bereikbaarheid auto

Met de auto naar Vergio rijden duurt weliswaar lang, maar behoort zeker tot de mogelijkheden. Er zijn diverse routes die je naar het Corsicaanse skigebied kunt brengen. De kortste route vanuit Brussel bedraagt net geen 1.400 kilometer. Je rijdt dan eerst via Namen en Aarlen naar Luxemburg en gaat vanaf hier door richting Frankrijk. Volg de steden Thionville, Metz, Straatsburg, Colmar en Mulhouse tot je uitkomt in het Zwitserse Bazel. Je doorkruist Zwitserland over de A2, via Luzern en Lugano. Via Como, Milaan en Tortona rij je door tot aan de kustplaats Savona. Hier neem je de veerboot naar Bastia op Corsica. Via de T11, de T20 en de D84 bereik je vervolgens Vergio.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende…

Meer nieuws over Vergio