Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Verbier

Het skigebied bij Verbier is ongekend uitgebreid en geschikt voor een wintersporter van ieder niveau. Beginners komen hier volop aan hun trekken met ruim honderd kilometer aan blauwe pistes. Er zijn echter nog meer rode pistes in het gebied te vinden. Van de 412 kilometer aan piste is bijna de helft rood. Bovendien is er ook nog eens bijna 80 kilometer zwarte piste beschikbaar voor de wintersporters die van wat meer uitdaging houden. De liefhebbers van skitochten komen hier trouwens ook volop aan hun trekken. Er zijn tal van mooie en bijzondere skitochten uit te stippelen waarmee je jezelf dagenlang kunt vermaken. Toch liever off-piste? Ook daarvoor is dit gebied uitstekend geschikt.

bereikbaarheid vliegtuig

Het is niet zo vreemd om met het vliegtuig op wintersport te gaan. Je bent heus de enige niet die er niet van houdt om urenlang in een auto te zitten en veel liever met het vliegtuig gaat. Het nadeel is echter wel dat je niet direct naar Verbier kunt vliegen. Het vliegveld van Geneve ligt het dichtst in de buurt van dit wintersportoord. Bovendien is de bereikbaarheid vanaf België uitstekend te noemen. Vrijwel iedere dag vertrekken er vanaf diverse luchthavens vluchten richting Geneve. De afstand tussen het vliegveld van Geneve en Verbier is ongeveer 160 kilometer. Het is wellicht het meest verstandig om een auto te uren, al kun je ook met de bus of taxi.

bereikbaarheid auto

Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om met eigen vervoer naar Verbier te gaan om te wintersporten. De afstand vanaf Brussel is 800 kilometer. Dat is opzich goed te doen. Houd er echter wel rekening mee dat de reistijd behoorlijk langer kan zijn wanneer je in de vakanties of in het weekend gaat rijden. Ook heb je een vignet nodig wanneer je in Zwitserland wil rijden. Zo’n vignet voor Zwitserland kun je enkel per jaar kopen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Verbier