Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Vals

Vals ligt helemaal achteraan in het Valsertal in het Zwitserse skigebied Graubünden. Dit gebied is het hoogst gelegen wintersportgebied in de Zwitserse Alpen en ideaal voor zowel skiërs en snowboarders als winterwandelaars. Het gebied is authentiek gebleven met prachtige historische dorpen en kastelen en daarmee een idyllische wintersportbestemming. Hoewel de prijzen in deze regio aan de hoge kant zijn, is het schitterende en rustige skigebied dit zeker waard. Het gebied is niet alleen de bakermat van de wintersport, ook nu nog vindt u hier de nieuwste ontwikkelingen. Zo heeft het Safiental in Graubünden de allereerste skilift op zonne-energie. In dit zeer sneeuwzekere skigebied is de voertaal Duits en Italiaans. In Vals zelf wordt overwegend Duits gesproken.

bereikbaarheid vliegtuig

Gaat u per vliegtuig op wintersport naar Vals, dan is er een directe verbinding van Brussel Airport Zaventem naar Zürich Airport op 175 kilometer van Vals. Hoewel vliegveld Friederichshafen zich 8 kilometer dichter bij Vals bevindt, zijn hier geen directe vluchten naartoe vanaf Zaventem. De vluchtduur naar Zürich Airport bedraagt 1 uur en 10 minuten. Vervolgens neemt u de trein IR70 naar Luzern tot Thalwill, de trein RE naar Chur en de trein RE naar Distentis Mustér. Vervolgens bevindt u zich op 1 minuut lopen van bus 431 naar Vals, Post. Deze reis met het openbaar vervoer duurt in totaal 3 uur en 50 minuten. Een taxi brengt u in 2 uur en 45 minuten van de luchthaven naar Vals.

bereikbaarheid auto

Vals ligt op 853 kilometer van Brussel. Vanaf de snelweg hoeft u slechts 41 kilometer verder te rijden naar de bestemming. U gaat via de E25 de grens over naar Luxemburg en via de E29 de grens over bij Duitsland. Vervolgens rijdt u via de A96 Oostenrijk binnen, waar u op een tolweg belandt. Koop van te voren een vignet, want voor de Oostenrijkse snelweg is een vignet vereist. Dit kost zo’n 9 euro per 10 dagen. Via de L58 gaat u vervolgens Zwitserland binnen waar u via de tolweg de A13 en afslag 18 uw bestemming bereikt. Rijdt u deze route dan moet u via de E43 de grens oversteken, waar het druk kan zijn vanwege grenscontroles. Vergeet ook hier geen vignet voor de Zwitserse snelweg te kopen. Deze zijn alleen per jaar verkrijgbaar en kosten 40 Zwitserse Frank. Als alternatieve route kunt u kiezen voor de route door Frankrijk langs Metz en vervolgens via het Zwitserse Zürich rijden. Hoewel deze route korter is met slechts 853 kilometer, kan de weg hier zeker in de weekenden, vakanties en tijdens spitsuren zeer druk worden.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Vals