Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Valmorel

Valmorel is een prachtig skidorp, dat erg dicht bij de pistes zit. Vanuit veel plekken gaan er liften naar boven. Valmorel staat erom bekend dat het ook erg kind vriendelijk is. Er zijn voldoende makkelijke pistes en ook nog een kinderweide. Voor de echte wintersport liefhebber is het de ultieme locatie met zo'n 152 kilometer piste. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor een feestje. Er zijn gezellige barretjes en ook leuke terrasjes. Maar het is zeker geen echt feest ski oord. Dus echt perfect voor familie's. Overigens is het wel belangrijk om te melden dat het er voor de ver gevorderde ski'er net iets minder plezant is, maar 10 % van de pistes is ongeveer moeilijk.

bereikbaarheid vliegtuig

Wat vliegen betreft heb je meerdere opties. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Vliegveld Chambéry, 95 kilometer rijden. De meeste mensen vliegen via dit vliegveld. Daarna komt Vliegveld Grenoble, wat op 168 kilometer rijden ligt van het skidorp. Vliegveld Lyon ligt op 174 kilometer afstand. Dit is vaak de goedkoopste optie qua vliegtickets. Het vliegveld van Genéve ligt ook op 174 kilometer afstand, en Vliegveld Turijn op 238 kilometer afstand. Vanaf Chambéry gaan er pendelbussen naar het skigebied. Vanuit de overige gebieden kun je er ook voor kiezen een auto te huren. Dat is wel fijn, dit geeft toch wat extra comfort.

bereikbaarheid auto

Met de auto naar Valmorel is een flinke rit vanuit Brussel. Via de A31 doe je er 9 uur over. Maar hou er wel rekening mee: deze route bevat wegen waar je tol moet betalen. Via de A26 kan ook. Uiteindelijk komt je ook weer op 9 uur reistijd neer.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende…

Meer nieuws over Valmorel