Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Valdrôme

Het meest zuidelijke skigebied van de Drôme, Valdrôme, ligt in een prachtig gebied, op 7 km van het dorp. Een warme atmosfeer verleidt de ouders, en de allerjongsten vinden de perfecte omstandigheden om hun eerste ski-ervaring in alle veiligheid te beleven. Na een dag op de piste, kunt u het genot verlengen met een pauze in een van de restaurants van het resort. Het wintersportgebied van Valdrôme situeert zich tussen 1310 en 1726 meter met een verticale afdaling van 430 meter. Voor skiën en snowboarden zijn er 10 km aan pistes beschikbaar en 5 liften bedienen de pistes. De pistes bestaan uit 5 km voor beginners (groen en blauw), 3 km voor de meer gevorderde skiërs (rood) en 2 km voor de experts (zwart). Ook langlaufliefhebbers worden in Valdrôme op hun wenken bediend met 25 kilometer aan langlaufroutes.

bereikbaarheid vliegtuig

De dichtst nabijgelegen luchthaven is Grenoble (133 km). Bij aankomst kun je een auto huren of de taxi nemen envia de A51 naar je bestemming rijden, maar je kunt ook vanuit Grenoble de trein nemen naar Veynes (100 km) en van hieruit de bus naar Valdrôme (45 km).

bereikbaarheid auto

Het kortste en snelste traject om Valdrôme te bereiken (937 km), is door te vertrekken op de E40/ E411 richting Namen en vervolgens de E25 richting Aarlen te nemen. Vanaf Aarlen volg je de A6 richting Dudelange. Aangekomen in Dudelange neem je de A31 richting Metz-Nancy-Dijon en nadien de A6 richting Lyon en de A7 richting Valence. In Valence neem je de D111 richting Crest en vervolgens de regionale weg D93 richting Valdrôme. De route neemt je voor een groot stuk mee op de Franse autosnelwegen, vergeet dus niet om rekening te houden met het betalen van tol!

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende…

Meer nieuws over Valdrôme