Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Valdezcaray

Het skigebied Valdezcaray is gelegen aan de voet van de hoogste bergtop in Castilië, de San Lorenzo, die zijn schaduw werpt over de stad Ezcaray. Het ganse gebied is een natuurlijk paradijs. Ook de Oja-rivier heeft zijn oorsprong hier, temidden van weelderige bossen en bronnen. Sportliefhebbers kunnen hier het hele jaar door hun favoriete activiteiten uitoefenen. Het gebied telt 18000 hectare aan bergen met dennen, beuken en eikenbossen. Tevens kun je ook genieten van de uitstekende keuken van La Rioja en, natuurlijk, zijn beroemde wijnen. Valdezcaray ligt op een hoogte van 1530 tot 2125 meter met een mooie verticale afdaling. Het resort heeft bijna 23 kilometer aan skipistes die bediend worden door 9 liften. Daarnaast is de streek ideaal voor wandelingen (met of zonder sneeuwschoenen) en worden ook langlaufliefhebbers op hun wenken bediend met prachtige loupes.

bereikbaarheid vliegtuig

Het meest nabijgelegen vliegveld is die van Burgos, maar als je van hieruit het openbaar vervoer wil nemen, zijn er betere opties. Vanuit Burgos rijdt er wel een bus, maar die brengt je niet helemaal tot Valdezcaray waar het skiresort gelegen is. De beste luchthaven is Santander. Van hieruit kun je een bus nemen naar Ezcaray (reistijd: 6 uur). Neem je nadien een huurauto, dan is uiteraard Burgos wel de beste optie. Via de N120 bereik je de bestemming na 81 kilometer rijden (ongeveer een uur en 15 minuten).

bereikbaarheid auto

De route van 1298 kilometer loopt doorheen Frankrijk en Spanje. Je zult dus rekening moeten houden met het betalen van tol in beide landen. Na vertrek in Brussel volg je de E19 richting Mons en nadien de A1 naar Parijs. Van zodra je Parijs doorgereden bent, volg je de A10 richting Orleans die je blijft aanhouden tot Bordeaux. Vanaf hier neem je de A63 richting San Sebastian. Nu volg je de AP8 en een stukje AP1 tot in Vitoria-Gasteiz, ndien de A1/ AP68/ A12/ LR111 tot Ezcaray.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec