Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Val Thorens

Val Thorens maakt deel uit van het immens populaire skigebied Les Trois Vallées. Je kunt hierdoor profiteren van een ongekend groot aantal pistes van de beste kwaliteit. Je vindt er in totaal maar liefst 600 kilometer aan heerlijke pistes, die met name geschikt zijn voor skiërs en snowboarders. Van beginner tot echte waaghals, er is voor ieder wat wils. Zo is er 96 kilometer aan groene pistes, 240 kilometer aan blauwe pistes, 204 kilometer aan rode pistes en 60 kilometer aan zwarte pistes. Daarnaast is er een snowpark waar je de mooiste stunts in de sneeuw kunt uitvoeren. Val Thorens is hiermee dus met name de perfecte wintersportplek voor de echte fanatiekelingen.

bereikbaarheid vliegtuig

Doordat Val Thorens een zeer populaire bestemming voor de wintersport is, is het dorp uitstekend te bereiken. Er zijn meerdere manieren om er te komen en ook een reis per vliegtuig vanuit Brussel is een goede optie. Nabijgelegen luchthavens zijn onder meer die van Lyon, Genève en Chambéry. Vanaf al deze luchthavens rijden er comfortabele bussen die je rechtstreeks naar Val Thorens kunnen brengen.

bereikbaarheid auto

Val Thorens zelf is autoluw, maar natuurlijk kun je er wel met de auto komen. Hiervoor zijn er net buiten het dorp een aantal ruime parkeergarages aanwezig. De afstand van Brussel naar Val Thorens is net geen 1.000 kilometer. Rij hiervoor eerst vanuit Brussel via Namen en Aarlen naar Luxemburg. Vervolgens rijd je over de A31 via Thionville, Metz en Nancy naar Dijon. Na Dijon vervolg je je weg op de A6 richting Lyon. Ga na Lyon verder op de A43 en daarna de N90 naar Albertville. Na Albertville vervolg je je weg op de N90 tot aan Moûtiers. Hier neem je de weg D117 die je naar Val Thorens brengt.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Begin nu al af te tellen naar de opening van de skigebieden!

De winter komt er weer aan. Dat betekent dus dat u zich nu al goed kunt oriënteren op een fraaie…

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Meer nieuws over Val Thorens