Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Val d’Eze

Voor skiën en snowboarden is er een ruimte van 6,2 km beschikbaar. Het wintersportgebied ligt op een hoogte van 1625 tot 1800 meter en telt vijf pistes van verschillende moeilijkheidsgraden. Ze worden onderverdeeld in een rode skipiste, twee blauwe en 2 groene. De pistes zijn bereikbaar met vier skiliften en lopen door de steden Bastelica en Ciamannacce. Kinderen worden verwend met een sneeuwpark. Een panoramische wandeling van 12 km kan gestart worden vanaf het skistation, toegankelijk via een goed bergpad komende van Bastelica, de geboorteplaats van de vrijheidstrijder Sampiero Corso. Val d'Ese is het ideale resort voor beginnende skiers, gezinnen met kinderen en liefhebbers van de natuur.

bereikbaarheid vliegtuig

Gelukkig is Corsica niet groot en is het eenvoudig om met het vliegtuig snel op je bestemming te geraken. De luchthaven van Ajaccio ligt slechts op 38 km verwijderd van Bastelica. Met een huurauto of taxi bereik je via de T40 in minder dan een uur het skiresort Val d’Eze. Elke vier uur kun je ook de trein naar Ucciani nemen vanuit het centraal station van Ajaccio. Vanaf Ucciani neem je de taxi naar Bastelica (26 km).

bereikbaarheid auto

Het totale traject telt 1429 km en omvat een grensovergang met Luxemburg en Frankrijk en het gebruik van een veerboot. In Frankrijk moet tolgeld betaald worden om de autosnelwegen te kunnen gebruiken.
De route: vertrek op de E40/ E411 richting Namen en vervolgens via de E25 richting Aarlen. Vanaf Aarlen tot Dudelange volg je de A6 en nadien de A31 richting Metz-Nancy-Dijon. Voorbij Dijon neem je de A6 richting Lyon en vervolgens de A7 richting Marseille. Aangekomen in Marseille neem je de A52 richting Aubagne en nadien de A50 richting Toulon. Hier neem je de veerboot naar Ajaccio. Van zodra je de veerboot verlaat volg je de T21 en T40 richting Cauro-Bastelica.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende…

Meer nieuws over Val d’Eze