Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Val de Morteau

Het skigebied Val de Morteau is op zijn laagst 1.070 meter en op het hoogste punt 1.181 meter. Uiteraard kun je in de bergen rond het dorp dan ook heerlijk skiën en snowboarden. Hiervoor is in totaal 83 kilometer aan pistes beschikbaar, onderverdeeld in 10 pistes voor beginners, 7 pistes voor gevorderden en 12 pistes voor experts. De 5 aanwezige skiliften zijn voldoende om alle sneeuwliefhebbers de hele tijd van en naar de piste te vervoeren. Daarnaast is er ook veel plaats voor diverse andere wintersporten. Zo is er 47 kilometer aan pistes voor sneeuwschoenwandelaars en kun je er langlaufen en schaatsen. Echte helden kunnen zich zelfs wagen aan het ijsklimmen in Val de Morteau.

bereikbaarheid vliegtuig

Wil je met het vliegtuig naar Val de Morteau afreizen, dan is EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (op circa 125 kilometer afstand) een goede optie. Je kunt hier een auto huren die je in ongeveer 2 uur rijden ter plaatse brengt. Ook kun je per trein via Zwitserland naar Morteau reizen. Hiervoor neem je vanaf de luchthaven bus 50 naar het treinstation van Bazel, waar je overstapt op de trein naar Olten. In Olten stap je over op de trein naar Biel/Bienne. Daar aangekomen neem je de trein naar La Chaux-des Fonds waar je tenslotte de laatste trein neemt, naar Morteau. Deze reis bedraagt ruim 3 uur.

bereikbaarheid auto

Vanuit Brussel is de afstand naar Val de Morteau nog geen 600 kilometer. De kortste route brengt je via Namen en Aarlen naar Luxemburg, waarna je vervolgens doorreist in Frankrijk. Rij via Thionville en Metz zuidwaarts, in de richting van Nancy. Na Nancy neem je de E23 richting Besançon. Bij Luxeuil-les-Bains ga je verder op de N57en vervolgens de D64. Bij Lure ga je via de N19 de D461 op en reis je verder zuidwaarts via Villersexel, Baume-les-dames en Valdahon, waar je uiteindelijk nog altijd via de D461 Morteau bereikt.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende…

Meer nieuws over Val de Morteau