Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Val Cenis Lanslevillard

Het Cal Cenis skigebied is gemiddeld groot met ongeveer 125 kilometer aan piste. Daarbij valt op dat het overgrote merendeel van de pistes blauw(54 kilometer) en rood(50 kilometer) zijn. Daarnaast is er nog 10 kilometer groene piste en 11 kilometer zwarte piste beschikbaar. In het gebied zijn 2 gondelliften, 13 stoeltjesliften en 13 sleepliften te vinden die allemaal goed werken en onderhouden worden. Het is een ideaal gebied voor beginnende en gemiddelde wintersporters. Dat is onder andere te merken aan het feit dat hier de allerlangste groene piste ter wereld te vinden is. Wanneer het vakantie is in Frankrijk is het hier behoorlijk druk. Buiten de Franse vakantieperiodes om is het echter een heerlijk rustig gebied waar bovendien een behoorlijke sneeuwzekerheid is. Overigens hoeven ook gevorderden zich hier niet te vervelen. Er zijn namelijk genoeg uitdagende pistes waaronder de zwarte M Jacot Mel piste.

bereikbaarheid vliegtuig

De luchthaven van Chambéry is de meest nabijgelegen luchthaven waar ook internationale vluchten naar toe gaan. Vanaf Brussel gaan er dan ook vrijwel iedere week vluchten naar Chambéry. Daarnaast kan er ook gevlogen worden van verschillende vliegvelden in het zuiden van Nederland. De afstand tussen Chambéry en Val Cenis is iets meer dan 130 kilometer. Het openbaar vervoer in Frankrijk is erg goed geregeld. Vanaf het vliegtuig kan het skigebied dan ook prima met de trein bereikt worden. Alleen het laatste stukje is een taxi nodig. Daarnaast kan er ook een auto gehuurd worden op het vliegveld.

bereikbaarheid auto

De route tussen Brussel en Val Cenis bedraagt 958 kilometer. De laatste 30 kilometer gaan daarbij over Franse binnenwegen en de rest over snelwegen. Dat laatste gedeelte betreft overigens één bergweg die rechtstreeks naar het skiresort voert. In Frankrijk voert de route over de bekende Franse tolwegen waarbij er rekening gehouden moet worden met ongeveer 45 euro aan kosten. Daarbij zijn er op de route ook nog bepaalde punten waar de kans op filevorming groot is door de drukte. Zo is in het in de omgeving van Lyon vrijwel altijd druk en kan het rondom Chambéry ook druk zijn, vooral op wisseldagen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Zo veel verschillende accommodaties in Valloire

Valloire is een mooi en authentiek bergdorpje in Frankrijk, aan de voet van een uitgebreid skigebied. Dit skigebied strekt zich…

Valloire: een kindvriendelijk ski-oord

Wanneer je op wintersport wil, zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende landen waar weer heel veel verschillende…

Meer nieuws over Val Cenis Lanslevillard