Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Torgon

Het skigebied waar Torgon midden in ligt, is ongekend groot. In totaal is er namelijk bijna 600 kilometer aan piste beschikbaar waarvan zo'n 60% rode piste is. Daarnaast is er 70 kilometer aan zwarte piste en 123 kilometer aan blauwe piste beschikbaar. Voor de echte beginners is er ook nog een klein gedeelte aan groen piste beschikbaar. Je kunt hier fantastische tochten maken waarbij je de hele dag niet één keer dezelfde piste of lift ziet. Stippel deze route overigens wel goed uit vooraf want voor je het weet ben je verdwaald. Zoek je het liefst het avontuur op? Dan kun je ook prima off-piste skiën in dit gebied.

bereikbaarheid vliegtuig

Voor degenen die niet zo graag met de auto reizen, is het ook mogelijk om dit wintersportgebied met het vliegtuig te bereiken. In dat geval moet je echter wel in Zwitserland zelf nog een stuk rijden. Het best bereikbare vliegveld dat ook nog eens in de buurt van het wintersportoord ligt, is de luchthaven van Genève. Wanneer je vanaf Brussel vliegt, heb je elke dag de mogelijkheid om een vlucht naar deze luchthaven te boeken. Ook vanaf andere luchthavens in België en het zuiden van Nederland kun je naar Geneve vliegen. Vanaf daar is het 118 kilometer rijden naar Torgon. Dat kan met de taxi, de bus of je kunt gewoon een auto huren.

bereikbaarheid auto

Toch kiezen de meeste mensen er liever voor om zelf te rijden naar Torgon. De afstand valt dan ook behoorlijk mee. Het is ruim 750 kilometer en dus kan je er binnen maximaal tien uur staan, inclusief de benodigde rustpauzes. Daarbij moet echter wel alles meezitten. Met name in vakanties en weekenden kan het namelijk behoorlijk druk zijn doordat er veel meer mensen op wintersport gaan. Als je in Zwitserland wil rijden, moet je trouwens verplicht een vignet aanschaffen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Torgon