Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Splügen / Rheinwald

Het skigebied bij Splugen/Rheinwald is één van de best bewaarde geheimen van Zwitserland. Het wintersportgebied is gelegen aan de voet van de Splugenpass en is vooral onder Zwitsers zelf erg populair. Wanneer je buiten de lokale vakantieperiodes omgaat, sta je bijna alleen op de piste, terwijl het toch behoorlijk groot en afwisselend is. In totaal is er namelijk dertig kilometer aan piste beschikbaar, waarvan het merendeel blauw is. Er is namelijk twaalf kilometer blauwe piste, elf kilometer rode piste en ook nog eens zeven kilometer zwarte piste beschikbaar. Enige minpuntje voor de beginners is echter wel dat je moeilijk op een blauwe piste terecht komt zonder dat je een stukje rode piste meepakt. Daardoor is het voornamelijk geschikt voor wintersporters die gevorderd zijn maar niet een al te groot skigebied willen.

bereikbaarheid vliegtuig

Het is goed mogelijk om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Dat geldt voor vrijwel elk wintersportgebied. Wel verschilt daarbij de afstand die je af moet leggen tussen het vliegveld en de plaats van bestemming. Ook in de buurt van Splugen/Rheinwald is namelijk geen vliegveld te vinden. Het meest nabijgelegen vliegveld is Friedrichshafen dat op zo’n 180 kilometer afstand in Duitsland ligt. Dat is uiteraard te ver voor de taxi en ook het openbaar vervoer is in dit geval geen goed idee. Het is het slimste om te kiezen voor een huurauto vanaf het vliegveld. Vanaf Brussel vertrekken er meerdere malen per week vluchten naar deze luchthaven.

bereikbaarheid auto

De afstand tussen Brussel en Splugen/Rheinwald is een kleine 800 kilometer. In principe zou je dit binnen maximaal negen uur kunnen rijden. Tijdens vakantieperiodes en in het weekend kun je echter behoorlijk last krijgen van vakantiedrukte, waardoor de reis een stuk langer duurt. Houd er bovendien rekening mee dat je op de weg in Zwitserland een vignet nodig hebt, die je alleen per jaar kunt aanschaffen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Splügen / Rheinwald