Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Siviez

Het wintersportgebied dat bij dit dorpje hoort is Les Quatre Vallées. Dit skigebied is groot genoeg en biedt met ruim 400 kilometer aan piste ruimte voor skiërs van elk niveau. Zo is bijna de helft van het aantal kilometers rode piste. De andere helft is evenredig verdeeld tussen blauwe en zwarte pistes. Vooral het aantal zwarte pistes is relatief groot. Door deze verscheidenheid is dit gebied geschikt voor skiërs van elk willekeurig niveau. Of je het nu voor het eerst gaat proberen of al jarenlange ervaring hebt; uitdaging is er genoeg. Ook de liefhebbers van langere skitochten en off-piste skiën komen hier volop aan hun trekken. Op en rondom de piste vind je trouwen alles wat je in het dorpje zelf niet vindt, zoals après-ski mogelijkheden en andere horecagelegenheden.

bereikbaarheid vliegtuig

Er zijn genoeg mensen die dol zijn op wintersport maar liever niet urenlang in de auto zitten op weg naar hun vakantiebestemming. Je kunt gelukkig ook met het vliegtuig naar Siviez. Daarvoor moet je echter wel via het vliegveld van Geneve reizen. Vanaf Brussel vertrekken er dagelijks vluchten naar de internationale luchthaven van Geneve. Vanaf het vliegveld moet je dan echter nog wel 160 kilometer reizen naar Siviez en dat is een behoorlijk eind. Je kunt met de trein of met de bus reizen, maar het is wellicht handiger om een auto te huren.

bereikbaarheid auto

Wanneer je liever zelf rijdt, behoort dat natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Vanaf Brussel is het net iets mee dan 800 kilometer rijden naar dit skigebied. Binnen maximaal tien uur moet je dus wel op je bestemming staan. Het is echter verstandig om regelmatig een pauze te nemen omdat vermoeidheid ongelukken kan veroorzaken. Overigens dien je ook vooraf een vignet te regelen, aangezien je anders niet op de Zwitserse wegen mag rijden met je auto. Zo’n vignet kun je alleen per jaar aanschaffen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Meer nieuws over Siviez