Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Sedrun

Naast de pistes van Sedrun kunt u gebruikmaken van de SkiArena Andermatt-Sedrun. In de winter is de doorgang naar het skigebied van Andermatt versperd met sneeuw, maar dan brengt de autotrein van de Matterhorn-Gotthardbahn u naar de skiarena. Hier liggen naast nog meer pistes tot op 3000 meter hoogte ook snowboard pistes. Daarnaast vermaken snowboarders zich er prima in het funpark met kickers, rails en een halfpipe. Door de brede afdalingen in de arena is dit ook een aantrekkelijke bestemming voor gezinnen met kinderen. Naast wintersporten kunt u hier genieten van de wellnessfaciliteiten, zoals een sauna, zonnebank en spa. Tevens is er een overdekt zwembad en kunt u deelnemen aan activiteiten als paragliding, rodelen, of schaatsen op de ijsbaan.

bereikbaarheid vliegtuig

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Sedrun is Friedrichshafen, echter gaan hier geen directe vluchten naartoe vanuit Brussel Airport. Op 198 kilometer afstand van Sedrun ligt Zürich Airport, waar wel directe vluchten naartoe gaan. De vluchtduur van Brussel Airport Zaventem naar Zürich Airport bedraagt 1 uur en 10 minuten en u bent in nog eens 2 uur en 32 minuten rijden bij Sedrun wanneer u een auto huurt. Met de trein kost de reis u 3 uur en 26 minuten. U neemt dan op de luchthaven trein IR75 naar hoofdstation Zurich, waar u trein IC3 neemt naar Chur. Van daaruit neemt u trein RE naar Disentis/Mustér en R naar Andermatt. Vanuit Andermatt kunt u vervolgens de autotrein van de Matterhorn-Gotthardbahn nemen naar Sedrun.

bereikbaarheid auto

De afstand tot Sedrun bedraagt 844 kilometer vanuit Brussel. Hierbij reist u 25 kilometer over binnenwegen nadat u de snelweg heeft verlaten. Te bereiken via de E25 door Luxemburg en Frankrijk. Vergeet daarbij niet een vignet te kopen voor de Zwitserse Autobahn. Deze is uitsluitend voor een heel jaar verkrijgbaar en kost 40 Zwitserse Frank. Te bereiken via Basel. Rijdt u via Zürich, dan kan het druk worden tijdens vakantiedagen en het weekeinde. Bovendien kan het door de grenscontroles soms wat langer duren voor u uw bestemming bereikt.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Sedrun