Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied San Bernardino

Het skigebied zelf ligt in het Val Mesolcina en is vooral voor de beginnende en de gemiddelde skiër uitstekend geschikt. In totaal is er 40 kilometer aan piste beschikbaar om op te skiën en te snowboarden. In het gebied zijn zes liften waar je gebruik van kunt maken. Het fijne is ook dat het skigebied op een hoogte van 1600 tot ruim 2500 meter ligt, waardoor je in de winter eigenlijk altijd wel verzekerd bent van sneeuw. Ook in het voorjaar ligt er meestal voldoende sneeuw om nog prima te kunnen skiën. Bijna de helft van de pistes is rood en zo'n 43% is blauwe piste. Met slechts drie kilometer aan zwarte pistes is er voor de echt gevorderde skiër wellicht wat minder uitdaging. Andere skiërs kunnen hier echter een prima wintersportvakantie beleven.

bereikbaarheid vliegtuig

Wanneer je het liefst met het vliegtuig op wintersport gaat, is dat mogelijk als je in San Bernardino gaat skiën. Je moet dan echter wel nog een stuk reizen in Zwitserland zelf. Het meest nabijgelegen vliegveld is namelijk dat van Zurich en vanaf daar is het nog zo’n 200 kilometer naar San Bernardino. Daarbij kun je kiezen om met de trein te reizen. Het is echter aan te raden om een huurauto te nemen. Vanaf Brussel en andere vliegvelden gaan er bijna dagelijks vluchten richting Zurich. Het is ongeveer een uurtje vliegen.

bereikbaarheid auto

Ga je toch liever met de auto? Natuurlijk is dat ook een hele goede optie. De afstand tussen Brussel en San Bernardino is iets meer dan 800 kilometer. Natuurlijk neem je tussendoor voor je eigen veiligheid ook nog even rust. Binnen tien uur kun je echter op je bestemming staan. In het weekend en de vakantieperiodes kan het echter behoorlijk druk zijn op de weg, vooral het laatste gedeelte. Schaf ook ruim op tijd het vignet aan dat je nodig hebt voor de wegen in Zwitserland!

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over San Bernardino