Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Saklikent

Dankzij de gunstige ligging van het skigebied is het maar liefst 120 dagen per jaar mogelijk om te wintersporten, van 10 december tot en met 10 april. De temperaturen in de bergen komen gedurende de dag vrijwel niet boven de -5 graden Celsius uit. Gemiddeld zijn er in het wintersportseizoen zo'n 70-80 dagen met zon. Deze omstandigheden zijn ideaal tijdens de wintersportvakantie. De gemiddelde sneeuwdikte is tussen 100-230 cm, maar het kan soms wel tot 5 meter hoog zijn! Het skigebied heeft vrijwel geen last van lichtvervuiling, waardoor u 's nachts van de prachtige sterrenhemel kunt genieten. Vele liefhebbers van astronomie komen naar het gebied toe, ook omdat zich een speciale Russische telescoop in het gebied bevindt. De omgeving van Saklıkent is ideaal voor sporten als wandelen, fietsen, jagen en paardrijden. De vriendelijke bevolking heet u van harte welkom om de lokale cultuur op te snuiven.

bereikbaarheid vliegtuig

Het skigebied Saklıkent ligt op een hoogte van 1850-2547 meter, op slechts een uur rijden (37 km) van de warme kust rondom Antalya. Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Antalya, waar veel internationale vluchten vandaan vertrekken. Vanuit het vliegveld kunt u per bus naar Saklıkent reizen. Ook is het mogelijk een auto te huren om, langs de kust van Antalya de bergen in te trekken.

bereikbaarheid auto

De afstand van Brussel tot Saklikent is 3416 km. U reist van België door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije en Griekenland om bij de uiteindelijke bestemming in Turkije aan te komen. In Oostenrijk en Slovenië heeft u een verplicht vignet nodig. Ook zult in sommige landen op tolwegen tol moeten betalen. Dit kunt u ter plekke voldoen op de snelweg. Bovendien heeft u bij sommige grote steden in Duitsland een milieusticker nodig.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec