Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Saanenmöser

Het dorp ligt midden in het Gstaad skigebied. Dit is een ongelooflijk groot gebied met meer dan 200 kilometer aan piste. Het gebied heeft behoorlijke sneeuwzekerheid. Dat heeft te maken met het feit dat veel pistes aan de noordzijde van de berg gelegen zijn. Er is voor de snowboarders ook een funpark aanwezig waar ze tricks kunnen oefenen. Hoewel het overgrote merendeel van het gebied uit blauwe pistes bestaat, is er ook 52 kilometer aan rode piste en 26 kilometer aan zwarte piste beschikbaar. Voor de liefhebbers van skitochten en off-piste skiën is dit gebied overigens ook uitstekend geschikt.

bereikbaarheid vliegtuig

Zie je wintersporten wel zitten maar kijk je vooral op tegen de lange reis die je met de auto moet maken? Dat kun je natuurlijk ook gewoon met het vliegtuig gaan. Bij heel veel wintersportgebieden betekent dat overigens dat je vanaf het vliegveld nog heel ver moet rijden. Dat is bij Saanenmöser gelukkig niet het geval. Bern ligt namelijk op zo’n 80 kilometer afstand en dat is relatief kort! Vanaf meerdere vliegvelden in België en Nederland vertrekken er elke dag vluchten naar dit vliegveld. Vanaf Bern kun je eenvoudig en op meerdere manieren in Saanenmöser komen. Het meest effectieve is wellicht een taxi. Daarnaast kun je echter ook voor een huurauto of het openbaar vervoer kiezen.

bereikbaarheid auto

Het is natuurlijk niet verplicht om met het vliegtuig te gaan. Je kunt namelijk ook prima met de auto naar Saanenmöser. De afstand val in ieder geval alles mee. Vanaf Brussel is het ongeveer 735 kilometer rijden. Daarmee kun je er binnen een uur of tien makkelijk staan. En dan heb je ook de nodige pauzes genomen! Let er wel op dat je vooraf een vignet voor de Zwitserse wegen aanschaft.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Top 4 Winterwandelingen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is het sympathiekste skigebied van Tirol. Door zijn ligging in het hart van de Kitzbüheler Alpen…

Top 4 Skihutten in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Midden in de Kitzbüheler Alpen in het Oostenrijkse Tirol ligt Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Ieder jaar is hier een grote…

Meer nieuws over Saanenmöser