Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Pontresina

Binnen de kortste keren sta je in het gigantische skigebied Sankt Moritz met ruim 320 kilometer aan piste. In dit gebied kunnen skiërs en snowboarders van ieder willekeurig niveau zich helemaal uitleven. Er is 191 kilometer ode piste, 66 kilometer zwarte piste en 61 kilometer blauwe piste beschikbaar in dit gebied. Vooral degenen die al wat langer skiën gaan het hier fantastisch hebben. Er zijn dan ook heel veel mogelijkheden om off-piste te gaan of prachtige tochten te maken waarbij je de hele dag niet één keer dezelfde piste afgaat. Door de hoogte kun je dit skigebied zonder meer sneeuwzeker noemen.

bereikbaarheid vliegtuig

Met het vliegtuig op wintersport is niet altijd even handig. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er lang niet altijd een internationaal vliegveld vlakbij het skigebied is. Dat is ook het geval als je naar Pontresina op vakantie gaat. Je vliegt in dat geval namelijk naar Innsbruck, dat op ruim 180 kilometer afstand van Pontresina ligt. Dat lijkt echter ingewikkelder dan het is. Je kunt namelijk uitstekend met de trein reizen. Binnen enkele uurtjes sta je al in Pontresina. Daarnaast kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een auto te huren. Dat is vooraf te regelen via internet en wanneer je in Innsbruck landt, staat de huurauto al op je te wachten!

bereikbaarheid auto

Pontresina ligt op ruim 860 kilometer afstand van Brussel. Dat betekent dat het in principe prima aan te rijden is. Zorg er in ieder geval voor dat je tussendoor wat pauzes neemt. Door vermoeidheid ontstaan namelijk de meeste ongelukken. Daarnaast moet je altijd over een vignet beschikken als je met de auto Zwitserland in wil. Zo’n vignet kun je online aanschaffen. Helaas zijn ze wel alleen per jaar te bestellen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Pontresina