Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Peñalara

Het park biedt een gratis wintersportgebied waar je kunt langlaufen, snowboarden en rodelen. Om deze activiteiten compatibel te maken met elkaar en met de andere activiteiten die worden aangeboden in Peñalara, zijn er specifieke gebieden voor elke activiteit. Er zijn twee gebieden om te sleeën (één exclusief voor kinderen tot 7 jaar). Snowboarden is toegestaan ​​in de gemarkeerde gebieden van de Los Cotos bergpas. Behalve in de gebieden met risico voor andere bezoekers, kan ook gesnowboard worden, maar mag er niet gesprongen worden. Verder is er een langlaufgebied dat zich uitstrekt tot een piste van 5 kilometer met uitstekende sneeuw en een gebied voor beginnende langlaufers. Vergeet niet dat dit een beschermd natuurpark is en er ook zones zijn die niet toegankelijk zijn voor het publiek! Alpine skiërs kunnen terecht in het populaire skigebied Valdesquí dat beschut wordt door de bergtoppen van Bola del Mundo, Valdemartín en Peñalara. Het resort ligt op een hoogte van 1860-2278 meter en biedt 22 kilometer aan skiplezier met 27 pistes, 15 liften en een verticale afdaling van 418 meter.

bereikbaarheid vliegtuig

Het meest nabijgelegen vliegveld is de luchthaven van Madrid (ongeveer 70 kilometer). Via de A6 en vervolgens de M601 bereik je Peñalara met een huurwagen na iets meer dan een uur rijden. De gemakkelijkste manier om bij Peñalara te komen met het openbaar vervoer, is door de metro naar het Moncloa-station te nemen en vervolgens de bus met nummer 691. Deze vertrekt om de 30 minuten vanaf negen uur s’morgens. De laatste halte is Peñalara.

bereikbaarheid auto

De kortste route omvat 1538 kilometer en neemt je meer doorheen Frankrijk en Spanje. In beide landen moet tol betaald worden om de autosnelwegen te gebruiken. De route vertrekt op de E19 richting Mons met in Valenciennes de grensovergang met Frankrijk. Nadien volg je de A1/ A3 naar Parijs en vervolgens de A10 richting Orléans, Tours en Bordeaux. Vanaf Bordeaux neem je de A63 richting San Sebastian met in Behobia de grensovergang Frankrijk-Spanje. De AP8/ AP1 brengt je naar Vitoria-Gasteiz. Van hieruit volg je de AP1 naar Burgos en Aranda de Duero en neem je de afrit 69. De M604 brengt je naar Peñalara.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec