Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Parpan

Het skigebied waar dit dorpje midden in ligt, is Arosa-Lenzerheide. Dit is een flink gebied met 225 kilometer aan piste. Bijna de helft van deze pistes is blauw gekleurd waarmee het een uitstekend gebied is voor beginners en kinderen. Omdat er daarnaast ook nog 28 kilometer zwarte piste en 87 kilometer rode piste beschikbaar is, trekken er ook veel diverse reisgezelschappen richting dit gebied. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich hier namelijk prima uitleven. Er zijn fantastische mogelijkheden om mooie skitochten te maken en daarnaast zijn er ook voldoende off-piste mogelijkheden in dit gebied. Omdat het gebied op een behoorlijke hoogte ligt, hoef je jezelf ook niet druk te maken over de sneeuw. Er is hier namelijk een relatieve sneeuwzekerheid.

bereikbaarheid vliegtuig

Wanneer je naar Parpan op wintersport wil, kun je voor verschillende manieren van vervoer kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het vliegtuig te gaan. In dat geval kun je echter niet naar het skigebied zelf vliegen. Je zult daarvoor naar Friedrichshafen moeten vliegen. Dit vliegveld ligt op ongeveer 140 kilometer afstand van het wintersportgebied. Dat is dus nog een flinke afstand die je moet overbruggen. Een taxi is dus geen optie en ook het openbaar vervoer is niet erg handig. Het is daarom aan te raden om een auto te huren op het vliegveld. Vanaf Brussel vertrekken er in het hoogseizoen met grote regelmaat vluchten richting Friedrichshafen.

bereikbaarheid auto

Wanneer je liever met de auto vanuit Belgie naar Parpan wil om te gaan skien of snowboarden, ben je niet eens zo lang onderweg. De afstand vanaf Brussel is een kleine 760 kilometer. Wanneer je alles op het gemakje doet, ben je er nog binnen zo’n tien uur. Houdt in vakanties en weekenden wel rekening met extra drukte. Overigens dien je op de snelweg in Zwitserland wel te beschikken over een vignet. Deze kun je gelukkig simpel en snel online aanschaffen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Parpan