Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Niederrickenbach

Niederrickenbach biedt de mogelijkheid om te skiën tussen 1050 en 3020 meter boven de zeespiegel met 82 kilometer aan ski- en snowboardpistes. Tientallen liften zorgen voor idyllisch skiplezier in de regio's Titlis en Brunni op een ruim scala van blauwe, rode en zwarte pistes. Titlis is een van de grootste skigebieden in Centraal Zwitserland met niet minder dan 25 liften om je naar boven te brengen. Brunni is dan weer ideaal voor kinderen en beginnende skiërs. Je vindt er het kinderpark The Yeti en Globis Winterland. Buitensporten + frisse lucht = honger: er zijn genoeg restaurants om uit te kiezen en je weer op te laden, zodat je snel weer klaar bent voor spannendere afdalingen. Een tip: de afdaling naar de vallei is het langste stuk - een afstand van 12 km met een hoogteverschil van 2000 m en een perfecte manier om een dag op de piste af te ronden!

bereikbaarheid vliegtuig

Naar Niederrickenbach vliegen, brengt je het voordeel dat je er meer tijd kan spenderen. Het dorp is dan ook ideaal gelegen om een vlucht naar de dichtstbijzijnde luchthaven Zurich te overwegen. De afstand van Zurich naar Niederrickenbach bedraagt slechts 78.8 km, die je eenvoudig kan afleggen met een huurauto of het openbaar vervoer. Bussen zijn er niet, maar vanuit het centraal station vertrekken regelmatig treinen (IR 70) richting Luzern. In Luzern stap je over om de trein (IR Engelberg) te nemen naar Niederrickenbach. Aangekomen in het station is het slechts enkele minuten stappen naar het dorp.

bereikbaarheid auto

Met de auto vanuit Brussel is de afstand van 696 km al even eenvoudig te overbruggen als met de trein. De snelste route is via Frankrijk (Metz-Straatsburg) om vervolgens de weg verder te zetten via de Zwitserse autosnelwegen (Bazel-Luzern-Niederrickenbach). Met de auto dient gedacht te worden aan de te betalen tol in Frankrijk en het gebruik van een wegenvignet voor de Zwitserse autosnelwegen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Niederrickenbach