Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Neuchâtel

Neuchâtel heeft meerdere regio’s waar je terecht kan voor heel wat winterpret. Hieronder vind je de meest populaire gebieden kort samengevat:Les Bugnenets- La Corbatière ligt op 1090 m tot 1490 m hoogte en heeft 30 km aan pistes, waarvan 4 zwarte, 5 rode en 5 blauwe. Er zijn 7 liften die je naar boven brengen en voor de beginners of de allerkleinsten is er de Fornel piste om de techniek van het skien onder controle te krijgen. Kiosken en restaurants, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje, vind je aan de voet en op de hellingen. Buttes – La Robella ligt op 800 m tot 1450 m hoogte en heeft 20 km aan pistes. Net als in de grote skigebieden, zijn er 5 blauwe, 2 rode en 2 zwarte pistes voor skiërs van alle niveaus. Ook een lange rodelbaan zal je zeker tevredenstellen. Andere mogelijkheden in de buurt met 2 tot 10 km aan pistes zijn: Le Chapeau-Râblé, Sommartel, La Roche-aux-Crôs, La Sagne, Le Cerneux-Pequignot, Le Pâquier en nog vele andere. Ook langlaufers vinden ongetwijfeld hun gading om deze prachtige regio te verkennen.

bereikbaarheid vliegtuig

Neuchâtel ligt slechts op 51 km afstand van de luchthaven van Bern, wat betekent dat je met het vliegtuig heel snel op je bestemming kan zijn om meteen op de latten te springen. Vanuit de luchthaven kan je een auto huren en route 1 volgen, maar met de trein ben je vermoedelijk nog sneller (34 minuten). Vanop het platform 12AB in het centraal station, neem je de RE-trein richting La Chaux-de-Fonds. Deze trein stopt in Kerzers, Ins en Neuchâtel. Je hoeft dus niet overstappen en kan helemaal genieten van de reis en de uitzichten onderweg.

bereikbaarheid auto

Ook met de auto vanuit Brussel ben je vrij snel ter plaatse. De afstand is 621 km en de route loopt voor het grootste gedeelte doorheen Frankrijk (waar je tol moet betalen om de autosnelweg te gebruiken). Neuchâtel ligt vlak over de grens met Frankrijk. De route is vrij eenvoudig: Brussel-Luxemburg-Metz-Nancy- Neuchâtel met een grensovergang tussen Frankrijk en Zwitserland ter hoogte van Boncourt. Een Zwitsers wegenvignet kan je online of aan de grens kopen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Top 4 Winterwandelingen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is het sympathiekste skigebied van Tirol. Door zijn ligging in het hart van de Kitzbüheler Alpen…

Top 4 Skihutten in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Midden in de Kitzbüheler Alpen in het Oostenrijkse Tirol ligt Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Ieder jaar is hier een grote…

Meer nieuws over Neuchâtel