Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Morel – Breiten

Morel-Breiten ligt midden in de Aletsch Arena. Dit is een uitgebreid en divers skigebied met meer dan 100 kilometer aan verschillende pistes. De beginnende skiërs en kinderen beleven hier een uitstekende wintersport dankzij de ruim 40 kilometer aan blauwe piste. Daarnaast is er ook zo'n 50 kilometer aan rode piste beschikbaar én 12 kilometer zwarte piste. Voor de echte waaghalzen en zeer gevorderde wintersporters is er wellicht te weinig uitdaging in dit skigebied. Overigens ligt hier vrijwel ieder jaar vanaf half november tot eind maart volop sneeuw en hoef je dus niet bang te zijn dat je niet kunt skiën. De liften zijn goed onderhouden en de wachttijden zijn over het algemeen ook niet zo lang.

bereikbaarheid vliegtuig

Wanneer je met het vliegtuig naar Morel-Breiten wil, is de meest effectieve manier om vanaf Brussel naar Zurich te vliegen. Gedurende het winterseizoen gaan er behoorlijk veel vluchten. Als dat niet het geval is, kun je altijd nog vliegen vanaf de vliegvelden in het zuiden van Nederland zoals Eindhoven of Rotterdam. Vanaf Zurich is het nog ongeveer 175 kilometer rijden naar Morel-Breiten. Hoewel je dit in principe met het openbaar vervoer kan doen, moet je dan meerdere malen overstappen. Een huurauto is daarom verreweg de slimste oplossing.

bereikbaarheid auto

Over de auto gesproken: je kunt natuurlijk ook gewoon naar Morel-Breiten rijden wanneer je hier op vakantie wil. De afstand vanaf Brussel naar dit skiresort is ruim 750 kilometer. Binnen maximaal tien uur moet je dit kunnen rijden. Daar zijn ook pauzes bij ingerekend, aangezien deze noodzakelijk zijn voor je eigen veiligheid. Overigens mag je in Zwitserland niet zonder geldig vignet op de snelwegen. Helaas kan de prijs van dit vignet behoorlijk hoog uitvallen. Je kunt deze namelijk enkel per jaar kopen. Overigens is zo’n vignet online eenvoudig te bestellen. Doet dit wel ruim voordat je op vakantie gaat, zodat je niet in de problemen komt.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Morel – Breiten