Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Minschuns

Het skigebied Minschuns - Val Müstair-Tschierv ligt in de vakantieregio Scuol Samnaun Val Müstair (Oost-Zwitserland, Graubünden). Voor alpineskiën en snowboarden zijn er 25 km aan pistes beschikbaar, waarvan 17 km aan blauwe pistes, 5 km rode en 3 km zwarte. Het wintersportgebied ligt op een hoogte van 2.117 tot 2.700 m en 4 liften brengen je naar boven. Het gastvriendelijke en uitnodigend Minschuns biedt een mooi panoramarestaurant en zeer veilige sneeuwcondities. Een opwindende afdaling, met een hoogteverschil van 1000 meter, biedt skiërs perfecte poedersneeuwcondities. Het skigebied omvat niet alleen hellingen doorheen de bossen, ook tijdens wintertrekking, sneeuwschoentochten kan je de charmante, winterse berghellingen van Minschuns ontdekken. Bovendien bezitten Müstair en Tschierv ijsplaatsen en om te rodelen met het gezin is Schlittlweg Lü-Tschierv de beste. Voor langlauffanaten zijn er klassieke en schaatsstijl routes beschikbaar.

bereikbaarheid vliegtuig

Minschuns ligt in het uiterste Oosten van Zwitserland en daardoor is geen enkele Zwitserse luchthaven dichtbij. De dichtstbijzijnde luchthaven is Innsbruck in Oostenrijk. Van hieruit kan je kiezen om met een huurauto het laatste stukje (163 km) naar Tschierv-Minschuns-Müstair af te leggen (opgelet, de route gaat doorheen Italië) of het openbaar vervoer nemen met 4 overstappen. Neem je de trein vanuit Innsbruck, dan moet je overstappen in Landeck-Zams en in Nauders Mühle. In Nauders Mühle stap je over op de bus 273 richting Mals en in Mals neem je de bus naar Tschierv. Met het openbaar vervoer ben je ongeveer 4 uur onderweg vanuit Innsbruck.

bereikbaarheid auto

De volledige tocht naar Tschierv-Minschuns-Müstair omvat 851 km op Belgische, Luxemburgse, Franse en Zwitserse autosnelwegen. Heel avontuurlijk en multicultureel, maar houd er ook rekening mee dat er tol moet betaald worden op de Franse autosnelwegen en dat je een wegenvignet nodig hebt voor de Zwitserse. De route zelf is vrij eenvoudig. Brussel-Aarlen-Dudelange (grens Luxemburg/ Frankrijk) – Maizières-lès-Metz – Straatsburg – Saint-Louis (Bazel en grens Frankrijk/ Zwitserland) – Zurich – Tschierv-Minschuns-Müstair. Iets meer gedetailleerd vanuit Zurich: volg A3 naar de Ragazerstrasse, Route 13 en Route 3 in Maienfeld, Svizra. Neem afslag 14 (Landquart/ Davos) vanaf de A 13. Volg nadien Route 28 naar de Vereina-Tunnel in Klosters-Serneus. Nadat je de trein hebt genomen, ben je nog 20 km verwijderd van je bestemming.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Minschuns