Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Melchsee-Frutt

Het skigebied waar dit dorp midden in ligt is niet al te groot. Het is dan ook voornamelijk geschikt voor beginnende skiërs en families met kinderen. Dat heeft ten eerste te maken met de hoeveelheid blauw piste. Van de 36 kilometer beschikbare piste is ruim 20 kilometer blauw. Daarnaast is er nog 6 kilometer rode en 10 kilometer zwarte piste te vinden. In dit wintersportgebied is er bovendien geen sprake van massatoerisme waardoor er vrijwel nooit wachtrijen voor de liften staan. Ook op de piste zelf is het meestal heerlijk rustig. Ervaren skiërs en snowboarders wijken wellicht liever uit naar een ander gebied. Overigens kun je met de kinderen hier ook prachtig rodelen en zijn er ook genoeg langlauf mogelijkheden.

bereikbaarheid vliegtuig

Als je besluit om het vliegtuig te nemen naar dit wintersportgebied, hoef je in Zwitsersland zelf helemaal niet zo ver meer te rijden. Vanaf de luchthaven van Zurich is het ruim honderd kilometer naar Melchsee-frutt en dat is prima te doen. Daarvoor kun je gebruik maken van het openbaar vervoer al werkt dan niet heel erg handig. Het is wellicht slimmer om met de taxi te gaan of zelf een auto te huren. Vanaf Brussel vertrekken er meerdere malen per week vliegtuigen richting Zurich dus het moet geen probleem zijn om een vlucht te regelen!

bereikbaarheid auto

Wanneer je met je eigen auto wil, kun je er vanuit gaan dat je binnen maximaal tien uur wel op deze bestemming bent. De afstand tussen Brussel en Melchsee-frutt is namelijk nog geen 800 kilometer. Alleen tijdens vakanties kan het wellicht wat drukker zijn op de weg waardoor er files ontstaan. Hetzelfde geldt overigens bij sneeuwval. Dit gaat echter enkel om het laatste gedeelte van het traject. Vergeet trouwens niet om een vignet aan te schaffen. Deze is verplicht, wil je jezelf op de wegen in Zwitserland begeven. Een jaarlijks vignet kun je online bestellen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Melchsee-Frutt