Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Masella

Het bijbehorende wintersportgebied is zeer uitgebreid en je kunt er dan ook alle kanten op. In totaal ligt hier maar liefst 143 kilometer aan piste. Het mooiste is dat dit ook nog eens goed verdeeld is over de verschillende niveaus. Zo is er 25 kilometer groene piste, 53 kilometer blauwe piste en 47 kilometer rode piste. Voor de echte gevorderden en waaghalzen is er bovendien ook nog 18 kilometer zwarte piste beschikbaar. Het skigebied is uitstekend geschikt om lange tochten te maken. Voor degenen die het liefst offpiste skiën is het wat minder geschikt. In grote stukken van dit gebied is dat verboden omdat het te gevaarlijk zou zijn. Omdat er veel liften aanwezig zijn en het gebied een hoge capaciteit heeft, is het zelden druk voor de liften.

bereikbaarheid vliegtuig

Het vliegveld van Girona ligt op 133 kilometer het dichtste bij dit wintersportgebied. Toch is het aan te raden om te vliegen op Barcelona. Dat vliegveld ligt wel zo’n twintig kilometer verder, maar de reis vanaf dat vliegveld verloopt een stuk vlotter. Bovendien vertrekken er vanuit Brussel veel vaker vliegtuigen naar Barcelona. In totaal is het mogelijk om ongeveer acht keer per dag vanuit België naar Barcelona te vliegen. Vanaf daar is het een kleine twee uur rijden. Het is mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen, al lijkt het huren van een auto een betere optie.

bereikbaarheid auto

Vanaf Brussel is het ruim 1160 kilometer rijden naar Masella. Daarbij leidt de route voornamelijk door Frankrijk en natuurlijk ook nog een gedeelte door Spanje. In Frankrijk moet er rekening gehouden worden met de tolwegen. Daarbij is vooral hoofdstad Parijs een flink knelpunt. Vanaf Brussel naar Toulouse kost de tol ruim 50 euro. Vanaf Toulouse gaat de route verder binnendoor. De laatste 133 kilometer gaan dan ook niet meer over de snelweg maar voeren over andere wegen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec